Fryst abborrfile recept

Fisk Florentine

Fisk Florentine

Ibland får man ta det man har hemma, så Jag använde abborrfile, fryst hackad spenat, citronpeppar. Ibland får man ta det man har hemma, så Jag använde abborrfile, fryst hackad spenat, citronpeppar
Smörstekt abborre med grön ärtsås

Smörstekt abborre med grön ärtsås

1250 g frysta gröna ärter. 1600 g abborrfilé 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 msk smör Ärtsås 1 pressad vitlöksklyfta 250 g frysta gröna ärter 1 tsk smör 2 dl matlagningsgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Till servering 600 g dillkokt färskpotatis Sallad ,gärna med färsk spenat CitronklyftorSalta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan

Matäventyr på Gotland

FolhammarsFolhammarsSallad med lammrostbiff på SmakrikePulled pork på SmakrikeTillsammans med vår bil Mimmi och tog vi båten till Gotland

Apelsin- och ingefärsgravad abborre

Skala och riv ingefäran. Riv apelsinskalet eller använd zestjärn. Pressa ur saften. Blanda ingefära, apelsinskal och -saft, salt, socker och nymald svartpeppar

Fisksoppa för många...

1 kg lax (eller röding om laxen är fredad)1 kg Gös2 st stora sikar1 kg abborrfilé6-8 st förkokta kräftor ( Inte frysta eller utländska)1 stor kålrot4-5 st färska rödbetor med blast5 st Morötter (" från jord till bord")6-8 st nypotatisar (enligt tillgång) 1 st purjo1 hel blomkålÖrter

Mammas middagsmeny

Fisk som ska ätas rå bör ha varit fryst i minst 2 dygn. Jag tittade in till mamma i hennes middagsstök och provsmakade lite innan gästerna kom