Frukostbullar dinkel recept

Sommarens första picnic! (med recept)

Sommarens första picnic! (med recept)

Jag bakade Jennies på Kalasgott goda frukostbullar, men denna gång med hälften dinkel, och två goda röror att toppa dem med
Doften av nybakat frukostbröd.

Doften av nybakat frukostbröd.

Save Print Frukostbröd av Dinkel. 8 Lättbakade frukostbullar som knappt kräver någon tid alls eller större kunskaper hos den som bakar. Ingredienser 300 g kallt vatten En bit färsk jäst stor som en ärta ( ca 2 g) 10 g honung 100 g fullkornsdinkel 300 g siktat dinkelmjöl 1½ tsk salt Instruktioner Väg upp vattnet i en skål och rör ut jästen och honungen i det. 100 g fullkornsdinkel. 300 g siktat dinkelmjöl
Frukostbullar med dinkel

Frukostbullar med dinkel

Jag tillsatte istället lite solrosfrön till degen, Väldigt goda bullar, som förbereds kvällen innan och blir perfekta frukostbullar
Frukostbullar med lakritssmak

Frukostbullar med lakritssmak

Hittade detta recept i "Mitt kök", gjorde om det lite genom att tillsätta Manitoba cream och siktat dinkel mjöl

Smarriga frukostbullar

ca 8 1/2 dl siktad dinkel (500g) varav 1/2 dl till utbak. I senaste numret av Allt om mat (som jag läste hemma hos min mamma) fanns ett reportage som de kallade Nystart
Frukosttips med kalljästa bullar och tonfiskröra.

Frukosttips med kalljästa bullar och tonfiskröra.

Sen är det bara att njuta av nybakade, lite nyttigare frukostbullar. )Kalljästa frukostbullar  ca12 st1 dl helt bovete4 dl kokande vatten25 g jäst3 d ljummet vatten2 msk olivolja2 msk solrosfrön2 msk krossade linfrö1 tsk salt3 dl grovt rågmjöl5 dl dinkel fullkornsmjölLägg bovetet i en skål, slå på det kokande vattnet och låt det stå 15 minuter för att svälla

Nalle Puhs frukostbullar

Min deg var rätt så kletig då den bör vara så om man använder dinkelmjöl. 4 dl fullkornsmjöl av dinkel. 9-14 dl siktat dinkelmjöl. 4 dl fullkornsmjöl av dinkel. 9-14 dl siktat dinkelmjöl

Bröd med fullkornsdinkel och torkad frukt

Tillsätt dinkel och vetemjöl och arbeta tills degen släpper bunken. 3 dl fullkornsdinkel. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt sirap, salt och torkad frukt delad i mindre bitar