Save Print Frukostbröd av Dinkel. 8 Lättbakade frukostbullar som knappt kräver någon tid alls eller större kunskaper hos den som bakar. Ingredienser 300 g kallt vatten En bit färsk jäst stor som en ärta ( ca 2 g) 10 g honung 100 g fullkornsdinkel 300 g siktat dinkelmjöl 1½ tsk salt Instruktioner Väg upp vattnet i en skål och rör ut jästen och honungen i det. 100 g fullkornsdinkel. 300 g siktat dinkelmjöl
ca 8 1/2 dl siktad dinkel (500g) varav 1/2 dl till utbak. I senaste numret av Allt om mat (som jag läste hemma hos min mamma) fanns ett reportage som de kallade Nystart
Sen är det bara att njuta av nybakade, lite nyttigare frukostbullar. )Kalljästa frukostbullar ca12 st1 dl helt bovete4 dl kokande vatten25 g jäst3 d ljummet vatten2 msk olivolja2 msk solrosfrön2 msk krossade linfrö1 tsk salt3 dl grovt rågmjöl5 dl dinkel fullkornsmjölLägg bovetet i en skål, slå på det kokande vattnet och låt det stå 15 minuter för att svälla
Min deg var rätt så kletig då den bör vara så om man använder dinkelmjöl. 4 dl fullkornsmjöl av dinkel. 9-14 dl siktat dinkelmjöl. 4 dl fullkornsmjöl av dinkel. 9-14 dl siktat dinkelmjöl
Tillsätt dinkel och vetemjöl och arbeta tills degen släpper bunken. 3 dl fullkornsdinkel. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt sirap, salt och torkad frukt delad i mindre bitar