Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta. Då jag kom att tänka på de i Spanien så små och populära friterade sardellerna – boquerones fritos – blev jag genast intresserad
( panko är ett asiatiskt ströbröd som blir väldigt krispigt vid panering/fritering. Friterade kycklingstavar och kall chilisås som stavarna kunde doppas i
Exkat hur det skiljer sig mot vårat "vanliga" svenska ströbröd kan jag nog inte beskriva men det känns som att det lämpar sig mycket bättre för att friteramed
Krydda mjölet med salt och svartpeppar (ordentligt), vispa ihop ägget i en kopp och häll upp pankon. Fördelen med dessa (Årsnäska ägg) är att man kan förbereda dom någon timme i förväg och ha dom i kylen fram tills dess att dom skall friteras och serveras så dom är bra som ett ”vänta-på-att-maten-blir-klar-snack-ihop-med-en-pilsner”
ströbröd eller panko. Ett år så hamnade vi på en kinarestaurang när vi kände att det skulle smaka bra med lite variation från alla de (väldigt goda) grytor vi hade satt i oss