Då var det dags igen och i dag har jag gjort en enkel svartvinbärsmousse. Svartvinbärspuré 225 gr Lättast är att ta frysta svartvinbär och värma dom lätt, mixa och sedan passera dem genom en sil
Kanske något som passar som fredagsdessert. I förra månadens nyhetsbrev visade jag ett recept på en ljuvlig, lättgjord hasselnötsmousse (vegansk, om inte honung tillsätts)
Jag älskar mina fredagsdesserter. Vilket jag hoppas ni också gör såklart. Jag tycker att det passar sig så bra att dela med sig av ett riktigt sött och smaskigt recept på fredagar
Nästa rätt på nya meny är inte den här fredagsdesserten. -) men det är en passionmousse. Passionsmousse ger ca 6 portionerPassionspuré 180 grGelanting 6 grKoka hälften av purén i med gelantinet
Nu kommer i allafall som utlovat men dock lite för sent fredagsdesserten. Den här veckan har varit lite konstig med tanke på att jag varit i tyskland i några dagar
Denna vecka ska vi gör en äppel-citronparfait som är super enkel. Det blir ca 4 portioner. Äppeljucie gärna bränhults 60 grCitronsaft 40 grYoghurt 60 grItalienskmaräng
Då var det fredag igen i dag har jag bakat en smarrig PekanötspajMördeg 180 grader 5 minMjöl 240 grSocker 120 grSmör 120 grBakpulver 2,5 grÄgg 1 stBlanda mjöl,socker, kalltsmör och bakpulver så det får sand konsistens ha därefter i ägget
Denna vecka ska vi göra en enkel sak som många säkert tror är svårt sufflé. Vi gör ofta sufflé i våran festvåning och då kan vi ha så många som trehundra åt gången
Grädde 180 grFyll upp i glass eller valfri form, det konstiga här är att jag la upp hela receptet i natt men av någon konstig andledning föll receptet bort, men nu så för er alla kommer Fredagsdesserten
Jag har haft lite bloggtorka men nu är jag tillbaka med en enkel och god fredagsdessert. Sommaren har varit lugn och skön och nu väntar en massa spännande saker, tex min hemsida som snart är färdig