ca 700 g blomkål, 1 purjolök, 1 grönt äpple, 3 msk olivolja, 2 tsk curry, 1 tsk kummin, flingsalt lime, svartpeppar, ca 600 g fläskschnitzel eller kycklinglårfilé. ca 600 g fläskschnitzel
svartpeppar. På gårdagens recept stod Frasig fläskschnitzel med citrondresserade primörer och Grana Padamosmör och i vanlig ordning ändrade jag i receptet för att anpassa den mer efter mina behov
Så jag lagade Fläskschnitzel, semmelknödel, klyftpotatis och rödvinssås. Salt, malen svartpeppar. Blanda brödet med äggen, löken, persiljan, salt och malen svartpeppar
Grumpy Russian (fläskschnitzel med gorgonzola och inlagda körsbär i baguette) från Schnitz. Som svensk har man en bestämd uppfattning om hur en köttbulle ska trillas – min kompis tittade med fasa på sin amerikanske vän som vid ett köttbullstillagningstillfälle trodde att man kunde ha svartpeppar i smeten istället för vitpeppar
Ikväll tog vi fläskschnitzel och det gick minst lika bra. Tomatsås ♥ 1 finhackad gul lök ♥ 10 inlagda vitlöksklyftor♥ 3 msk olivolja ♥ 2 msk vetemjöl ♥ 1 burk Mutti finkrossade tomater♥ 2 dl vatten ♥ 1 krm timjan♥ 1 msk balsamvinäger♥ 1 knapp tsk Harissa du cap bon♥ Salt , svartpeppar och lite sockerStek den finhackade löken och de inlagda vitlöksklyftorna i lite olja. ♥ 500 gram kött (fläskschnitzel tog vi som sagt)Börja med att banka ut köttet med köttklubba