Så jag tjongade i rabarber och kryddade med kanel. Det är inte förrän på senare år jag lärt mig uppskatta doft och smak av fläder, men nu är det ett måste att göra flädersaft på försommaren
Rabarber, fläder och vildhallon var mina favoriter av alla vi testade. Har man jordgubbar, lite vanilj, kanske något syrligt som citron, lime, curd eller rabarber så kan det inte bli dåligt
Tillsätt mascarpone & flädersaft, vispa ihop. Den här tycker jag att ni skall satsa på i år, en pavlova med mascarponecreme, kompott på jordgubbar, fläder & rabarber
Helst hade jag smaksatt den med fläder men fjolårets saft är slut och årets är inte klar än. En efterrätt blir inte mycket sommrigare än den här, jordgubbar vars smak förstärks med vanilj och rabarber som försiktigt tillagats i ugn
Sommarvinet är ett alkoholfritt fruktvin med smak och doft av rabarber, krusbär och fläder. Blanda rabarberslantarna med socker, vaniljen ur en halv urskrapad vaniljstång, sommarvin och limesaft i en rostfri kastrull