Dagens första recept är en vanliginlagdsill, så som jag tycker den blir godast. Rör ihop tomatpuré, vin, oljaochvinäger, krydda med kumminochliteflingsalt
först en kräm/salsa/marmelad, sedan ost/korv/skinka/fisk,. fikonmarmelad/serrano/inlagd het manchego. Häll över krossade tomater ocholja, i med vitlök, chili,
Tror den helt enkelt skulle passa till det mesta i kött, fisk, fågel ochvegetarisk väg. Tunnskivapaprikanoch blanda med kapris, lök, vinäger, oljaoch örter
Gör en marinad av svart vinäger, sesamolja, salt och socker. Skiva tvättad purjolök och stek tillsammans med ingefäraochvitlöken på en annan panna tillsammans med mycket olja
JamieOlivers tomat- och brödsallad serverad med grilladvittonfisk. Salladen kommer inte att smaka fisk överhuvudtaget utan ansjovisenbidrar enbart med den där livsviktiga femte grundsmaken, umami
Hittade ett roligtalternativtillsenapssillen för den som intevill ha fisk men gillar grönsaker. Jag tycker att den inlagdasillen är ett måste på julbordet men har aldrig testat att lägga in den själv
På måndag är det panerad fisk med grädfilsås. * Rör långsamt ned oljai en fin stråle i äggulan och rör hela tiden* Blanda med gräddfilen* Häcka gurkan i små bitar, låt rinna av och blanda med socker ochvinäger, låt stå en stund alt använd bostongurka