Finns så mycket gott man kan använda svamp till, en klar favorit är en krämig riotto med svart trumpetsvamp, smaksatt med lite timjan och rikligt med parmesanost
1½-2 dl finhackade förvällda murklor eller svart trumpetsvamp. 1. Börja med murkelsåsen, använder du färska eller torkade murklor ska dessa kokas av 2x5 minuter i rikligt med vatten varefter allt kokvatten kastas
Skär svampen (använde kantarell, trattkantarell, rödgul trumpetsvamp och karljohan) i mindre bitar, stek i kokosolja tills vattnet kokat in, salta, peppra och rör ner resten av ingredienser till såsen
För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat. Bästa var att förvälla under lock i 5 minuter och sen hälla av vattnet om man ska frysa in, tror jag det sades
För ett par helger sen fick vi ihop 15 kg svamp i skogen, det kommer nog nån bild på berget snart, och följden är naturligtvis att vi har massa svamp i frysen, mest trattkantareller och brandgul trumpetsvamp då vi kom ut lite sent på hösten för att få några kvantiteter av något annat. Bästa var att förvälla under lock i 5 minuter och sen hälla av vattnet om man ska frysa in, tror jag det sades
Det tar ganska lång tid att förvälla så mycket svamp, så ha lite tålamod. Krämig svampsoppa på kantareller och svart trumpetsvamp ca 250 g glutenfri mjölmix
Laga soppan av blandsvamp, soppar, trattkantareller eller trumpetsvampar. Rensa sopparna, trattkantarellerna eller trumpetsvamparna på vanligt sätt och hacka dem
Plockar dock endast trattisar och trumpetsvamp. Efter skogen hem och laga mat, sedan rensa svamp som tog ca 2 timmar och sedan förvälla den, fick ihop 13 portionspåsar. ca 2 timmar och sedan förvälla den, fick ihop