Vi börjar med efterätten som blev ett eget "hitte-på", en tiramisu med somrig smak. Tiramisu med jordgubbar 4 porten form med måtten ca 30*20 cmca 1 paket savoiardikex2 äggulor1 dl socker300 g mascarponeost½-1 apelsin, rivet skal och pressad saft3 dl starkt kallt kaffe1 dl apelsinlikör, eller amaretto1 paket jordgubbarVispa samman äggulor och socker så det blir fluffigt. 3 olika toppings på färdiga crostinis, hur enkelt och gott som helst
Den är också enkel att göra själv, så här kommer vårat recept. Går man på café eller restauran här i Singapore, finns det nästan alltid Tiramisu, så vi brukar beställa en Tiramisu och två skedar
Fyll en spritspåse med tyll och spritsa på muffinsen, eller bred helt enkelt upp ett ”swirl”. Det roligaste med cupcakes är att man kan från en vanligt god efterrätt, bakverk, tårta eller vad det nu kan vara, förvandla dem till just en cupcake
För att fira in det nya livet gjorde jag på nyår en riktigt kaloristinn efterrätt- Tiramisu. Med det sagt- tiramisu gjort efter ett recept av finaste Roy Fares (det levande beviset för att man kan äta allt bara man tränar samtidigt) som är en enorm inspirationskälla för mig