Varva potatis, lök och färs i en smörad ugnsform. Sjömansbiff görs ju egentligen av ytterlår men det här är en slags "fattigmanssjömansbiff" där man använder nötfärs istället
Varva köttfärs, lök och potatis i en ugnsfast form. Ugn 200 grader. Låt stå i ugnen i ca 45 minuter. Skala och skiva löken, fräs den mjuk i lite av matfettet
Smörj en stor ugnssäker form och varva potatisskivor, lök och färs. I ugn 1 Ställ in i ugnen och låt stå tills potatisen är mjuk och har fått färg, 30-40 minuter
5 tsk salt1 krm svartpeppar800 g tunt skivad potatis1 dl vatten1 köttbuljongtärning4 dl öl1 tsk salt1 krm peppar0,5 dl hackad persiljaSätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsform. I ugnen i ca 30-40 min och serveras med saltgurka och lingon
God och mustig gryta som sköter sig själv i ugnen. Skillnaden mellan vanlig och Dansksjömansbiff är att denna görs på nötfärs istället för biff / innanlår
Varva köttfärs, lök, morötter och potatis i en ugnsfast form. 2 msk smör eller flytande margarin500 g nötfärs2 dl vatten1 msk köttbuljong el (1 buljongtärning)6 potatisar4 morötter2 gula lökarSaltPeppartimjan33 cl porterGör så härUgn 200 grader. Låt stå i ugnen i ca 45 minuter
Smörj en stor ugnssäker form och varva potatisskivor, lök och färs. Ställ in i ugnen och låt stå tills potatisen är mjuk och har fått färg, 30-40 minuter på 200 grader
Smörj en stor ugnssäker form och varva potatisskivor, lök och färs. Ställ in i ugnen och låt stå tills potatisen är mjuk och har fått färg, 30-40 minuter
Dansksjömansbiff på mitt sätt. Saftig gratäng direkt från ugnen hur enkelt och gott som helst. En rätt som sköter sig rätt mycket själv i ugnen, och som man kan förbereda om man vill ha något som bara är att stoppa i ugnen när man kommer hem