½ l vatten. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller danskfläskstek för det finns ingen som kan tillaga det som just danskar
Sila skyn, mät upp den och späd eventuellt med vatten. 5 dl sky+vatten2 msk smör eller margarin3 msk vetemjöl1 1/2 dl gräddesalt, pepparBe att få svålen ribbad i affären eller skär själv med en vass kniv ner en bit i fettlagret. Fyll en långpanna till ca 1/3 med vatten och ställ in den i 250° varm ugn
Hetta upp en stekpanna med vatten och salt. Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger
Sila skyn, mät upp den och späd eventuellt med vatten. Fyll en långpanna till ca 1/3 med vatten och ställ in den i 250° varm ugn. 5 dl sky + vatten 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 1
Tillsätt mjölk och grädde under omrörning samt liten skvätt vatten. Varm rödkål, inlagd gurka, pickles, brysselkål och eventuellt svartvinbärsgelé kan du servera till den danskafläsksteken
Sila skyn, mät upp den och späd eventuellt med vatten. Fyll en långpanna till ca 1/3 med vatten och ställ in den i 250° varm ugn. 5 dl sky + vatten 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 1
Ingredienser1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten. 1 kilo fläskkött med svål (Svinkam på danska)Salt och pepparca 1 liter vatten
Häll vatten i formen så att den täcker ca halva fläsket. Hur man får knaprigt svål på fläsksteken. Egentligen är väl detta inget recept utan mer ett tips
Hetta upp en stekpanna med vatten och salt. Ta ut köttet och häll över grönsakerna och stekskyn i en kastrull, strö på vetemjöl, rör om och slå i vatten, vin, soja, fond och vinäger
Blanda vinäger, vatten och socker i en kastrull. Tillsätt vinäger och eventuellt vatten. Häll i vatten så att det går 1 centimeter upp på kanten. 2 dl vatten. 800 g fläskstek med svål. 5 dl vatten. Inlagd rödkål 400 g rödkål 3 dl vitvinsvinäger 2 dl vatten 1. 5 dl strösocker Fläskstek 800 g fläskstek med svål 2 tsk salt svartpeppar efter smak Sockerstekt potatis 1 kg delikatesspotatis 2 msk smör att steka i 2. 5 dl vatten Servering äppelmos
Blanda vinäger, vatten och socker i en kastrull. Tillsätt vinäger och eventuellt vatten. Häll i vatten så att det går 1 centimeter upp på kanten. 2 dl vatten. 800 g fläskstek med svål. 5 dl vatten. Inlagd rödkål 400 g rödkål 3 dl vitvinsvinäger 2 dl vatten 1. 5 dl strösocker Fläskstek 800 g fläskstek med svål 2 tsk salt svartpeppar efter smak Sockerstekt potatis 1 kg delikatesspotatis 2 msk smör att steka i 2. 5 dl vatten Servering äppelmos
Blanda vinäger, vatten och socker i en kastrull. Tillsätt vinäger och eventuellt vatten. Häll i vatten så att det går 1 centimeter upp på kanten. 2 dl vatten. 800 g fläskstek med svål. 5 dl vatten. Inlagd rödkål 400 g rödkål 3 dl vitvinsvinäger 2 dl vatten 1. 5 dl strösocker Fläskstek 800 g fläskstek med svål 2 tsk salt svartpeppar efter smak Sockerstekt potatis 1 kg delikatesspotatis 2 msk smör att steka i 2. 5 dl vatten Servering äppelmos