Pepparsås. Stöt samman all peppar i en mortel. Lös den koncentrerade köttfonden i en kastrull tillsammans med grädden och pepparblandningen på svag värme
På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeur de filet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smör Vitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Till 4 personer. 600 gr oxfilé. 1 msk smör. en nypa flingsalt. 1 krm nymald vitpeppar. 800 g råstekt potatis. 50 gr vitlökssmör med provencaliska örter
Skär potatis i skivor. Bryn i smör och olja och massa vitlök i några minuter. Lägg över i en ugnsform och ha på mer vitlök, detta ska stå i cirka 15 minuter i ugn på 225 grader