Coeur recept

Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeur de filet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
Coeur de filét Provencale

Coeur de filét Provencale

Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smör Vitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

Potatisen. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i mycket tunna skivor, gärna i matberedare
Coeur de Filet Provençale

Coeur de Filet Provençale

Gör så här. Skala och skär potatisen i mycket tunna skivor. Skölj av den i kallt vatten och torka av den på en handduk
Snabbare "Coeur de filet provencale"

Snabbare "Coeur de filet provencale"

Hacka potatisen fint, låt gärna skalet vara kvar. Smält smöret i pannan och lägg i potatisen. Finhacka vitlöken och tillsätt efter några minuter
Coeur de filet provençale

Coeur de filet provençale

1. Skala och skär potatisen i tunna skivor, för hand eller i matberedare. Smörj en ugnssäker form med smör
Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

Skär potatis i skivor. Bryn i smör och olja och massa vitlök i några minuter. Lägg över i en ugnsform och ha på mer vitlök, detta ska stå i cirka 15 minuter i ugn på 225 grader