Hej hå, hej hå. Tåget var inte 30 minuter sent utan en timme. Vi stod stilla i en timme med långsam internet uppkoppling och ingen information om när vi skulle komma vidare
Är de söndag så är de tänker jag Ja älskar ju både den klassiska mörka choklad brownien men också den vita choklad brownien (även kallat blondies) och fick då härom dagen en idé om att slå ihop dessa två till en och samma brownie
Brownies och blondies. Kom att tänka på de goda bountybollarna som jag har gjort som julgodis några gånger, och att fyllningen i de vore god tillsammans med en brownie
På nationaldagen slog jag till med en kaka som jag varit sugen på att prova baka ett tag nämligen Hallon Blondies som är en brownie men namnges Blondie när det är vit choklad man använder sig av som ingrediens
"Vita Brownies" är väl en motsägelse i sig, men det är faktiskt precis vad detta är. en brownie med vit choklad istället för vanligt som får en seghet av muscavadosockret
Först ut är Brownies något mindre kända lillasyster Blondies, bakade på vit choklad. Just nu bakas det för fullt här i kollektivet, imorgon ska vi nämligen ha inflyttningsfest för de nyaste brudarna och vi har lovat att det ska bjudas på sju sorters kakor
Detta är blondies (alltså brownies fast med vit choklad istället för mörk) med smak av massa juliga kryddor och de kallas för chai blondies - precis som man säger chai te
Förra året så testade jag i alla fall Blondies , en sorts ljusa brownies som jag gillade direkt. Snickerdoodle Blondies 6,2 dl mjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 tsk kanel lite riven muskotnöt 4,6 dl råsocker 2 ägg 2,3 dl smör rumstemperatur (jag använde flytande) 1 tsk vaniljsocker Topping 2 msk strösocker 2 tsk kanel Blanda samman mjöl, muskotnöt, salt, kanel och bakpulver i en skål