Blåbärssufflé recept

Blåbärssufflé

Blåbärssufflé

1. Smöra och sockra suffléformarna ordentligt, ända upp till kanten. 2. Koka ihop blåbär, majsstärkelse och 1 dl socker till en kräm, låt svalna

Blåbärssufflé

Smöra 2 suffléformar och strö dem med lite strösocker. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret under fortsatt vispning

Ljummen blåbärssufflé

 Smöra och sockra 4 st portionsformar med höga kanter ända upp. Koka ihop blåbär, maizenastärkelse och ½ dl socker till en krämig konsistens

Sufflé – enkel och underbar

Den undre bilden här bredvid är blåbärssufflén som nyss kommit ur ugnen och pudrats med florsocker för att strax serveras med drottningkompotten och lösvispad vaniljgrädde som man fyller på med flera gånger för att få den härliga smaken hela vägen ner i botten på suffléformen

Ljuvlig blåbärssufflé

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och sockerströa små suffléformar. Koka blåbär, ½ dl socker, vatten majsstärkelse och äggula till en tjock kräm under vispning

Blåbärssufflé

Tänkte smita in med ett litet inlägg så här på kvällskvisten, det har varit full rulle hela dagen med jobb

Blåbärssufflé

Börja med att smörja och sockra formarna noggrant, ställ dom gärna i frysen. Mixa blåbären i matberedare eller bägarmixer

Pariservåfflor

Idag fick det bli en middag här hemma, mysigt med julen när man är ledig och kan bjuda hem lite släkt på middag