Så idag provade jag att göra blåbärsbullar. Blåbärsbullar. Bullar Bullar Bullar det bästa fikat man kan ha, men ibland så vill man prova på en annars sorts bulle
I affären på hörnet hittade vi färdig bulldeg på rulle. Har aldrig provat tidigare, men för en femma (extraextrapris, som dottern uttryckte det) fanns liksom ingen ursäkt att inte prova
De här bullarna kanske inte ser så imponerande ut. Men. De blev väldigt goda så hem och baka med er. . Gör en vetebrödsdeg (här användes receptet på baksidan av mjölpåsen)
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm den till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör tills jästen lösts upp
Vetedeg250 g mjölk [2,5 dl] 570 g vetemjöl [9,5 dl] 30 g jäst 8 g malen kardemumma 5 g salt [1 tsk] 90 g strösocker [1 dl] 100 g smör, rumstempererat 55 g ägg