Koka bär, vatten och socker i ca 20 minuter. 5 dl socker. 1 dl vatten. Rensa bären. Gör ett sk syltprov på en kall tallrik och kontrollera att sylten stelnar
Jag strök även på ett tunt lager med björnbärssylt på vaniljbottnarna. Koka upp björnbär och socker i en kastrull och låt koka några minuter så de blir mjuka
På den där sylt- och marmeladkursen som jag var på kokte vi en himla massa olika varianter, äppelkompott, päronmarmelad, dulce de leche, karibisk bananmarmelad, chutney, apelsinmarmelad, björnbärssylt, hallonsylt… Jag och en kursare fastnade dock för en annan råvara
Värm upp mjölken rör i smör, socker och salt och låt blandningen endast bli fingerljummen, 37 grader. Koka upp russinen i lite vatten i 5 minuter. 1½ dl socker. 3 dl björnbärssylt eller fast hallon-jordgubb eller lingonsylt
Rör ihop florsocker och vatten. Sikta lite florsocker över kakorna innan servering. 1 tsk vaniljsocker. 1 dl strösocker. 1,5 dl hallon och björnbärssylt (se under sylta och safta). 1 dl florsocker. 1 msk vatten. 1 tsk vaniljsocker. 1 dl strösocker. 1,5 dl hallon och björnbärssylt (se under sylta och safta). 1 dl florsocker. 1 msk vatten
Sen blir det ofta lite tråkigt med bara choklad så jag tog ett lager med björnbärssylt i mitten. Låt koka ytterligare någon minut så att den tjocknar, ta av från plattan och vispa ner smör och vaniljsocker
Jag rekommenderar björnbärssylt, jordgubbar eller kanel och socker. När jag inte försökte mig på att snickra och slöjda själv bakade jag kakor av sågspån och vatten (ni ser var det började