Dela degen i två delar, och forma varje del till en baguette. I morse var en sån där mulen och grå dag så vi bestämde att vi skulle göra lördagslyxfrukost med nybakade scones och sitta länge vid frukostbordet och bara njuta
Vi levde på baguette, brieost, rödvin och – just det- Nutella. Nu ni – alla Nutellalovers där ute – i dagens inlägg får ni något riktigt smaskigt att bita i, vill jag lova… Kombinationen av hasselnötter och choklad i dessa överdådiga scones för nämligen tankarna till Nutella – något Najni var näst intill beroende av innan hon började dra ner på kolhydraterna
Och så blev mina dinkelbaguetter jättefina och saftiga, precis som jag hoppades Receptet går bra att variera efter tillgång på grädde, då en mindre mängd ger mer "vanligt" bröd och den större mängden (som jag råkade använda eftersom jag räknade fel) ger ett bröd med en unik konsistens och smak - ungefär som ett mellanting av scones och croissant
Servera även gärna ett gott bröd eller baguette vid sidan om att doppa i grytan. Ni hittar dock några frukost- och mellanmålsförslag i form av scones, smoothies och mugcakes bland annat
Det blir scones, baguetter, muffins, cookies och en väldigt speciell tårta. Idag ska jag ha afternoon tea för några vänner med anledning av att jag fyller år imorgon