Amuse recept

Amuse med havskräfta

Amuse med havskräfta

Enkelt, snyggt och fantastiskt gott. En perfekt lite munsbit som fungerar perfekt som förrätt eller ett matigt tilltugg
Amuse på löjrom

Amuse på löjrom

En enkel starter eller ett ordentligt tilltugg. 4 personer. Ingredienser. 4 msk löjrom, Kalix. 1 rödlök. 4 msk grekisk yoghurt
Fyra amuser och ett månsken

Fyra amuser och ett månsken

Sedan är det dags att hugga in på amuserna. Efter snaps, mumma julöl och glögg - vad kommer då. Bubbel, så klart
Hawaiianska  amuser

Hawaiianska amuser

Eftersom hittarecept. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
En överlevare

En överlevare

Och kycklingsleverpastejens pånyttfödelse sker ofta lika spontant, som när det är extrapris på kycklinglever eller som en amuse före bjudmiddagen
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Middagen inleddes med två amuse bouche… liten aptitretare på ren svenska. Igår var det dags igen för kockduell
Vegetariska fiskbiffar

Vegetariska fiskbiffar

Receptet nedan är min tolkning av originalreceptet, som återfinns på bloggen 'Amuse your bouche' (se här)
Galli sour – fredagsdrinken

Galli sour – fredagsdrinken

Det blev god mat, bubbel och bad, men främst färgades nog kvällen av en lång kavalkad av amuse bouche
Mirror glaze cake

Mirror glaze cake

Det handlar inte om att jag inte vill eller kan, utan snarare om att jag hellre fyller upp kakhålet med en andra förrätt eller ännu en amuse bouche
Gåsamiddag

Gåsamiddag

Grand Cru Francois Brut Tradition Champagne Amuse. I dag sammanstrålade vi med goda vänner och åt oss igenom en riktigt skånsk tradition, nämligen Gåsamiddag på Staffanstorps gästis
Zucca – wow!

Zucca – wow!

Det serverades också en bit frittata som en amuse bouche och även den var mycket god. Vi hann med ännu ett restaurangbesök när Malin och Tobbe var på besök och valet föll på Zucca eftersom de gärna ville gå till en italiensk restaurang

Matresan del 1

Vi blev indelade i fem lag som fick varsin rätt till delad plus att Gun och jag tog på oss att fixa kvällens amuse bouche (små aptitretare)
Två Palmafavoriter!

Två Palmafavoriter!

Som amuse bouche fick vi en röra med tonfisk och ägg på bröd som var jättegod och sen åt vi så många gourmetpinxtos vi orkade med
Callezpacho (-granita)

Callezpacho (-granita)

Den mest, eh, unika amuse bouchen som vi avnjöt i lördags stod Calle för.  . Med lite hjälp av Mathias Dahlgren då, för receptet på den här gazpachosorbeten kommer från hans otroligt fina kokbok Bon Lloc
Toves dillpannacotta

Toves dillpannacotta

Det här årets upplaga av för-nyår bjöd på löjligt många goda amuser - bland annat den här fina dillpannacottan som Tove hade gjort