Att cupcaken skulle vara alkoholfri. Igår när jag satt och brainstormade idéer för nya receptvarianter så tänkte jag att det skulle vara roligt att göra tiramisu i cupcake-format
Att cupcaken skulle vara alkoholfri. Igår när jag satt och brainstormade idéer för nya receptvarianter så tänkte jag att det skulle vara roligt att göra tiramisu i cupcake-format
Och är det någon som hellre vill ha en alkoholfri variant så går det utmärkt att pressa ner lite citron i lemoncurden och röra samman, smaka av och servera likadant
Man kan enkelt välja att förändra desserten med hjälp av likör och använda till exempel Tia Maria, Baileys eller frangelico istället för gognac, eller såklart göra den helt alkoholfri om man vill det
5 dl espresso Americano, 2 ägg, 4 msk socker, 1 msk marsalavin/1 apelsin, 200 g mascarponeost, mörk choklad, kaffeböno & mandel Doppa undersidan av kakorna i kaffe & placera dem med kaffesidan nedåt på ett fat med kanterVispa äggvitor hårt & ställ åt sidanVispa gulor & socker ljust & poröst, blanda i marsalavin/rivet apelsinskal & mascarponeost, vänd i vispade äggvitorStrö ut riven mörk choklad, krossade kaffebönor & rostad mandel över kaffedoppade savoiardibiskvier, bred ut smeten & låt allt gifta sig i kylskåp i minst två timmarKrossade kaffebönor ger smak & crunchTäck kakan med riven mörk choklad, krossade kaffebönor & rostad mandel strax före serveringEn alkoholfri variant kan vara med rivet apelsinskalSöta ord på söt dessert pudrad med kakaoPigga upp mig, Baby 12 savoiardi