Abborrfile peppar recept

Abborrfilé i dill och gräddsås

Abborrfilé i dill och gräddsås

Smaka av med salt och peppar och strö i dillen. Peppar. Vänd filerna i mjölet och stek dom knapriga i en stekpanna
Smörstekt abborrfilé med basilikasås

Smörstekt abborrfilé med basilikasås

Rör ner gräddfilen och gräslöken, Smaka av med salt och lite peppar. 1salt och lite nymald peppar. abborrfilé eller gösfilé, eller annan sort
Stekt abborre

Stekt abborre

Ta ett varv med pepparkvarnen och toppa gärna med lite flingsalt. peppar. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 7 cirka 1,2 kg abborrfile, fjällad med skinnet kvar (cirka 150 g fisk per portion)
Syrad grädde

Syrad grädde

Vispa samman grädden med ättiksprit, salt och peppar. 1 krm svartpeppar. Den ska fortfarande vara helt rinnig
Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

Blanda ner persilja, pepparrot, salt och peppar. 1 krm vitpeppar. 2 msk riven pepparrot. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g abborrfiléer ca 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 200 g färska kantareller Pepparrotspotatis. 750 g potatis ½ msk vetemjöl 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 1 dl finhackad färsk persilja 2 msk riven pepparrot 1 tsk salt 1 krm vitpeppar
Stekta panerade abborrfiléer

Stekta panerade abborrfiléer

Blanda ströbröd, salt och peppar i en tredje. salt och malen vitpeppar. 500 g abborrfilé 0,5 dl vetemjöl 1 ägg 1 dl ströbröd, siktat salt och malen vitpeppar 2 msk smör
Stekta abborrfiléer med lök

Stekta abborrfiléer med lök

Blanda rågmjölet med salt och peppar och vänd filéerna i mjölblandningen. 1,5 krm malen vitpeppar. 900 g abborrfilé 1 dl grovt rågmjöl 2 tsk salt 1,5 krm malen vitpeppar 2 rödlökar 2 msk smör Till garnering
Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

Blanda ner persilja, pepparrot, salt och peppar. 1 krm vitpeppar. 2 msk riven pepparrot. 1 krm vitpeppar. Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén
Dillfisk med sockerärter

Dillfisk med sockerärter

Krydda med salt och peppar och vänd i ströbröd. salt och peppar. Dela fisken i fyra bitar. Stek fisken i en stekpanna med smör i 2 minuter på varje sida
Smörstekt abborrfilé med kall örtsås

Smörstekt abborrfilé med kall örtsås

salt och peppar. salt och peppar. Finns det något godare än färsk fisk. Och då menar jag inte sådan som fiskats för några dagar sedan och, likt nästan all fisk som säljs här på östkusten, fått ta vägen över fiskauktionen i Göteborg