Det går bra att byta ut de frysta jordgubbarna mot färska, men öka då mängden is. 4clrom. 2 cl pressad citron eller lime. 2 cl sockerlag, se recept nedan. 4-6 frysta jordgubbar. ca 0,5 dl krossad is. 4clrom
Tillsätt rom och smaka av, tillsätt mer socker eller jordgubbar om det behövs. Det kan se ut att vara ett godtyckligt recept, men mycket hänger ju på hur söta jordgubbarna är här, därför måste man smaka sig fram lite med sockermängd framförallt
Spansk sangria med rom kallas vi det enkelt sangriasreceptetet som vi ofta laga hemma, har vi lärt oss av spanska vänner när vi varit på grillfester i södra Spanien
Kör jordgubbar, rom, lime, sockerlag och resten av isen i en mixer. Koka 1 dl strösocker och 1 dl vatten i ca 5 minuter. 20 st jordgubbar. 16 clrom. 8 cl pressad lime. 4cl sockerlag
1/2 lime6 clrom6 myntablad2 + 1 msk rabarbersirapsodavattenismyntabladlimeklyftor. 250 g rabarber1 1/2 dl strösocker1/2 dl vatten. Häll saften i en kastrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. 4. 6 clrom
Naturligtvis går det alldeles utmärkt att blanda samman din daiquiri utan alkohol också alkoholfri, ersätt då romen med en skvätt sodavatten eller varför inte alkoholfri cider
Mortla myntablad med rom, två jordgubbar och pressad lime i en shaker. Häll upp i glas genom en sil och ha i hela myntablad, skivade jordgubbar och krossad is (eller isbitar)