Ta en gryta med lock som tål ugnsvärme. Sätt in högrev av älg (eller av vanligt nötkött) i ugnen. Men annars är den här rätten ett försök att hantera älgkött
Jag använder älg i detta recept, men det går lika bra med högrev. ”Vin chaud” betyder varmt vin på franska och är deras variant på glögg, därför innehåller grytan kanel, nejlika och apelsin
Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Resultatet blev en supergod gryta som föll alla lunchgäster i smaken
Jag använde älg och lite hemkokt älgfond i receptet men det går lika bra med högrev och ingen fond. Stek baconet i en stekpanna och lägg över i en gryta
Bryn älgköttet i matfett i en gjutjärnsgryta. Blanda ner dem i grytan och låt den koka upp. Häll i rödvin och låt grytan sjuda under lock ca 1½ timme tills köttet är mört. Låt grytan koka upp under omrörning och småkoka 3 minuter. 1 kg benfritt älgkött,althögrev av nöt
Lägg i en stor gryta och fyll på med vatten så de täcker köttet och salta. Om du vill kan du koka upp utan salt och sedan helt enkelt byta vatten och skölja ur grytan för att få bort det fett och småskit som flyter upp på ytan
Lägg köttet allt eftersom det blir klart i en gryta, pudra över mjölet, salta och rör om. Låt grytan koka på svag värme i 45 min innan du lägger i lök och morötter. 1 kg benfri högrev av älg
Har man inte älghögrev så går det lika bra med högrev av nöt. Många är nu ute och plockar lingon, svamp och är på älgjakt så här kommer en god gryta som passar i höstmörkret
högrev av nötkött eller älg. Låt grytan stå i ugnen tills köttet är så mört att det. om du inte har en lergryta går det bra att använda en vanlig, ugnsfast gryta
högrev, älg eller renkött, gärna med ben. När jag kollade runt i frysen hittade jag en bit älgkött. Lägg kött, en skalad och delad gul lök, skalad palsternacka, kryddorna ( gärna i en tekula) och buljongtärningarna i en rymlig gryta