Zeta tapenade recept

Stekt lax med tapenade

Stekt lax med tapenade

Lägg upp på fat eller tallrikar och lägg på tapenade. Stek laxen i olivolja ca 2 minuter på varje sida
Ugnsstekt lax med tapenade och Brillat Savarin

Ugnsstekt lax med tapenade och Brillat Savarin

Jag använde Zetastapenade med fint hackade svarta oliver, sardeller, kapris och olivolja. En burk med färdig tapenade på fint hackade oliver, lite lax, bönor och tomater så har du en middag på nolltid som har allt
Buffébröd med tapenade

Buffébröd med tapenade

På vuxenkalaset så valde jag buffé och jag hittade en hel del goa recept i receptfoldern "Mat för minglare" ifrån Zeta, bland annat det här härliga och väldigt enkla brödet
Bakad silverlök med tapenade

Bakad silverlök med tapenade

tapenade. minst 2 msk tapenade, jag brukar använda tapenade baserade på tomat, (ICA/Zeta), men ta den tapenade som du tycker om, klickar gärna på 1 msk tapenade per lök. Klicka på tapenade och servera (kan serveras såväl varm, ljummen som avsvalnad) 4 st silverlökar. 2 msk tapenade. 1 msk tapenade
Nyttig fetaostpaj

Nyttig fetaostpaj

I fyllningen bytte jag ut de soltorkade tomaterna mot en skivad färsk tomat och oliverna mot några teskedar tapenade
Italiensk plockmat

Italiensk plockmat

Bla crostini med tapenade, manchego ost, melon & fetaostsallad som dessvärre inte fångades på bild. tapenade
Tapenadesnittar

Tapenadesnittar

Ta ut plåten och lägg 2 små tomathalvor ovanpå tapenaden. 1 burk ZetaTapenade Classico (á 200 g). Sätt ugnen på 200 grader
Fylld ugnsrostad kyckling

Fylld ugnsrostad kyckling

Blanda tapenade, kronärtskockor, tomater och vitlök, smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 200 grader
Penne med lammfärssås, fetaost, oliver och kapris

Penne med lammfärssås, fetaost, oliver och kapris

Ett recept från Zeta. Tillsätt bönor och tapenade, smaka av med salt och peppar. Penne med lammfärssås, fetaost, oliver och kapris4 port400 g lammfärs4 msk Zeta Olivolja½ gul lök, finhackad3 vitlöksklyftor, skivade3 msk Zeta Soltorkade tomater cremé4 dl vatten1 köttbuljongtärning1 kvist rosmarin1 liten burk Zeta stora vita bönor (190 g)2 msk Zetatapenade Oliver & Kapris, grovhackadsalt och peppar300 g Zeta pasta1 paket Zeta feta (150 g, bruten i mindre bitar)2 msk hackad persiljaBryn lammfärs i olivolja tills den är genomstekt
Buffé med kallskuret

Buffé med kallskuret

Ta fram produkterna en stund innan ni ska äta. Charkprodukter smakar mycket bättre rumstempererade. Lägg upp på fat och servera med bröd och en god olivolja
Italiensk bondsoppa

Italiensk bondsoppa

½ burk tapenade med paprika à 154 g (Zeta). Ingredienser ½ pkt bacon i tärningar, 70 g. 1 dm purjolök, skivad
Pasta med caponatasås och strimlad kycklinglårfilé

Pasta med caponatasås och strimlad kycklinglårfilé

Häll av oljan från tapenaden och häll sedan i oliv- och kaprisröran. 1 burk grovhackad tapenade med oliver och kapris (140 g), Zeta. 1 burk grovhackad tapenade med oliver och kapris (140 g), Zeta
Tapenadebakad gös

Tapenadebakad gös

Salta, peppra och fördela tapenade ovanpå. Sätt ugnen på 175°C. Bottna en ugnssäker form med olivolja. Lägg fiskbitarna i formen