- Alla ingredienser av märket Zeta. Simos specialtapas, crostini med tapenade och soltorkade tomater. Tapenade är en sorts röra av svarta oliver, solrosolja, vitlök och ibland med ingredienser utöver standard
Jag använde Zetastapenade med fint hackade svarta oliver, sardeller, kapris och olivolja. En burk med färdig tapenade på fint hackade oliver, lite lax, bönor och tomater så har du en middag på nolltid som har allt
På vuxenkalaset så valde jag buffé och jag hittade en hel del goa recept i receptfoldern "Mat för minglare" ifrån Zeta, bland annat det här härliga och väldigt enkla brödet
tapenade. minst 2 msk tapenade, jag brukar använda tapenade baserade på tomat, (ICA/Zeta), men ta den tapenade som du tycker om, klickar gärna på 1 msk tapenade per lök. Klicka på tapenade och servera (kan serveras såväl varm, ljummen som avsvalnad) 4 st silverlökar. 2 msk tapenade. 1 msk tapenade
Ett recept från Zeta. Tillsätt bönor och tapenade, smaka av med salt och peppar. Penne med lammfärssås, fetaost, oliver och kapris4 port400 g lammfärs4 msk Zeta Olivolja½ gul lök, finhackad3 vitlöksklyftor, skivade3 msk Zeta Soltorkade tomater cremé4 dl vatten1 köttbuljongtärning1 kvist rosmarin1 liten burk Zeta stora vita bönor (190 g)2 msk Zetatapenade Oliver & Kapris, grovhackadsalt och peppar300 g Zeta pasta1 paket Zeta feta (150 g, bruten i mindre bitar)2 msk hackad persiljaBryn lammfärs i olivolja tills den är genomstekt
Ta fram produkterna en stund innan ni ska äta. Charkprodukter smakar mycket bättre rumstempererade. Lägg upp på fat och servera med bröd och en god olivolja
Häll av oljan från tapenaden och häll sedan i oliv- och kaprisröran. 1 burk grovhackad tapenade med oliver och kapris (140 g), Zeta. 1 burk grovhackad tapenade med oliver och kapris (140 g), Zeta