Ytterlår vitt vin recept

Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Sauerbraten

Sauerbraten

med russin, utan russin, rött vin, vittvin, olika grönsaker, olika kryddor. Sauerbraten 1,5-2 kg ytterlår eller märgpipa 1 flaska rött vin 1 dl vinäger 1 dl olja 2 lökar 2 morötter 1 purjolök 5 lagerblad några enbär några kryddpepparkorn 1 msk hel svartpeppar 1 msk salt. 1,5-2 kg ytterlår. 1 flaska rött vin. 1 dl vinäger
Extremt stark chili

Extremt stark chili

Lägg i kött, bacon, chili, Habanero, fikon, jalapeño, fond, öl, vin, lagerblad, paprikapulver, oregano och koriander
Vitvinsbrässerat lammstek

Vitvinsbrässerat lammstek

rostbiff, fransyska, innanlår samt ytterlår med rulle. Lägg nu ned de brynta lammstekarna i stekgrytan och slå på det vita vinet

Älgstek

Blanda löken, vittvin, vinäger och lagerblad i en plastpåse. 1,5 kg innanlår eller ytterlår. 3 dl vittvin. 75 dl rödvinsvinäger

Köttrullader med fyllning

innan- eller ytterlår. Späd efter hand med buljong och vin. 5 dl vittvin. Ansa och finhacka svampen. Skölj persiljan, skala vitlöken och hacka fint

Boeuf Niçoise

bog eller ytterlår. Tillsätt nu buljong, vin, apelsinzesten (spara apelsinjuicen till senare) till grytan

Köttgryta med paprika

ytterlår. vittvin. Bryn vitlök och tomatpuré i grytan, häll på vinäger, öl och kryddor. 55 -60 g högrev eller ytterlår. 1/2 vitvinsvinäger. 1 Kg högrev eller ytterlår. 1 dl vittvin. 55 -60 g högrev eller ytterlår. 1/2 vitvinsvinäger. 1 dl vittvin

Köttgryta med paprika

Bryn vitlök och tomatpuré i grytan, häll på vinäger, öl och kryddor. 55 -60 g högrev eller ytterlår. 1/2 vitvinsvinäger. 1 Kg högrev eller ytterlår. 1 dl vittvin. 55 -60 g högrev eller ytterlår. 1/2 vitvinsvinäger. 1 Kg högrev eller ytterlår. 2 buljongtärningar 1 dl vittvin