Fast å andra sidan kan det ju vara bra med lite gråa dagar också, man uppskattar solen mer när den väl tittar fram och man får dessutom tillfälle att käka lite mer robusta rätter
Blanda ut jästen med vattnet i en matberedare. Börja med att värma vattnet till 37°c om du använder dig av färskjäst. Blanda ned resten av ingredienserna och kör på en medelhastighet under ca 10 minuter. När degen är klar täcks den med plastfolie och kan ligga och jäsa under ca 2 timmar i rumstemperatur. Sätt ugnen på 180°c, pensla brödet med uppvispat ägg och grädda i ca 17 minuter. Lägg ned en köttbit av nötkött i en Crock pot (Slow cooker), ca 1 kg. Mix in the remaining ingredients and running at a medium speed for about 10 minutes
Dessutom har algen i viktenhet tre gånger så hög proteinhalt som nötkött. De glutenfria små brödkakorna blev saftiga, smakrika och pimpade med näringsrikt nypon
Det fanns wraps och pitabröd (allt fullkorn eller glutenfritt såklart), frukost som havregrynsgröt eller äggviteomelett, sallader, varma rätter, nyttiga efterrätter och smoothies
Passar bra till bröd, bullar, kakor, wraps, kex, paj, pizza, panering mm. Det har varit en stor efterfrågan efter ett blogg-inlägg om vad som är bra att ha hemma i skafferiet för att enklast kunna hänga med i mina recept
Blanda salsan med bönorna i en liten skål och ställ åt sidan. Upprepa med resten av tortillabrödet. Stek köttet på medelvärme cirka 5 minuter tills brynt runtom