Nu ska jag bjussa på världens enklaste å kanske godaste bullrecept. Wienerbullar. Ingredienser. 1 fpk smördeg (vi tog en rulle smördeg från Ica, finns i kyldisken, ofta bredvid färdiga pannkakor, plättar å gröt)
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i klickar, socker, salt och mjöl
Ugn 250 grader. Blanda fettet med en del av mjölet. Tillsätt socker, ägg och jästen utrörd i grädden. Arbeta in resten av mjölet och låt degen vila ca 10 minuter
Arbeta ihop ingredienserna till degen till en slät deg. Rör ihop fyllningen till en massa. Kavla ut degen , skär ut fyrkanter, klicka ut fyllningen, nyp ihop ändarna, lägg i bullformar
Arbeta ihop ingridienserna som till en vanlig vetedeg. Kavla sedan in det kalla margarinet. Kavla ut till en avlång kaka, bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle som skäres och lägges i bakforma
1. Lägg mjölet i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smöret och finfördela. Rör ut jästen med mjölken och tillsätt till mjöl- och smörblandningen
Sätt ugnen på 225-250°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i litet mjölk. Tillsätt resten av mjölken, ägg, socker, salt och hälften av mjölet