Wienerbröd smör eller margarin recept

Wienerbröd i långpanna

Wienerbröd i långpanna

Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller när kakan är färdig ringla över florsocker. Smält margarinet och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt och häll över jästen, rör till jästen har löst sig
Wienerbröd i långpanna

Wienerbröd i långpanna

Undra om jag nånsin har gjort den på smör och "vanlig" mjölk. Bullar i alla former är alltid gott, eller hur
Klassiska wienerbröd (spandauers)

Klassiska wienerbröd (spandauers)

Om smör är något som framkallar obehagskänslor hos dig kan det här inlägget i bästa fall bidra till såpass mycket exponering för ovan nämnda ingrediens att besvären lindras eller eventuellt helt försvinner
Wienerbröd steg för steg.

Wienerbröd steg för steg.

Men smör har en hårdare konsistens än margarin vilket gör att det blir svårare att kavla ut. Tänk på att wienerbröd består av flera tunna deg och smör lager

Bland smör och kärlek, vänner och bullar.

Degen innehåller en hel del smör och blir nästan som små wienerbröd som smälter i munnen. Hon gör smörgåsar och smörgåstårta, stryker förkläden och bär ut dynor och jag bakar och iordningställer bakverken
bak dag med Bulle och wienerbröd

bak dag med Bulle och wienerbröd

Arbeta ihop allt till en deg, för hand eller med elvispens degkrokar. Wienerbröd (enkel). Pensla wienerbröden med uppvispat ägg
Dagens recept: Wienerbröd

Dagens recept: Wienerbröd

Ta margarin i stället för smör. Baka våra frasigt läckra wienerbröd av kavlad smördeg med en fyllning av smör, socker och mandel
Gittans enkla wienerbröd

Gittans enkla wienerbröd

Arbeta ihop allt till en deg, för hand eller med elvispens degkrokar. Pensla wienerbröden med uppvispat ägg

Wienersemlor

Inget – alltså verkligen inget – slår hembakta wienerbröd. Stansa ut en stor rund bit av varje smördegshög med hjälp av en stans eller ett stort glas (bitarna som blir över kan man platta till och göra smördegschips av, men mer om det en annan dag)
Rimbobullar

Rimbobullar

Smakar nästan som wienerbröd, de glaseras med florsocker och lite vatten innan de serveras. Rör ut florsocker och vatten och glasera de kalla bullarna eller frys dom före och garnera dom innan de serveras

Så bra är omgjorda Sju sorters kakor

Att wienerbröd blir bättre med margarin än med smör. Wienerbröd. Den största nyheten är att margarinet i recepten har bytts mot smör
En fuskvariant på originalet

En fuskvariant på originalet

I originalreceptet står det att man ska använda margarin, något jag inte är ett stort fan av så jag använde smör istället och det kan inte ha varit fel för enligt killarna var de sååååå goda, inte frasiga som ett riktigt wienerbröd men väldans, väldans likt
Enkla wienerbröd

Enkla wienerbröd

ev malda nötkärnor, mandel eller riven mandelmassa. 200 g smörellermargarin. 75 g rumsvarmt smörellermargarin. 200 g smörellermargarin. 75 g rumsvarmt smörellermargarin
Smöriga wienerbullar

Smöriga wienerbullar

Det är en blandning mellan bulle och wienerbröd kan man säga. Ibland smaksätter jag smörkrämen med arrak eller punsch, det blir lite extra lyxigt
Kanelbulle kladdkaka med vaniljkräm!

Kanelbulle kladdkaka med vaniljkräm!

Den här kakan är något av det godaste jag har ätit och den kom till av ett rent infall, jag ville baka och var sugen på en kanelbulle kladdkaka men samtidigt wienerbröd för jag älskar vaniljkrämen i wienerbröden och då kom jag på varför inte lägga det på min kanelbulle kladdkaka, det funkar ju utmärkt i butterkaka och solbulle så sagt och gjort jag slängde i hop den och väntade ivrigt vid ugnen så den inte skulle bli under eller över gräddad

Danska wienerbröd

Vispa ihop florsocker och smör. , grädde eller mjölk (kall), vetemjölet. Tillsätt ägget och margarinet. ¾ dl grädde eller mjölk (kall)

Wienerbröd

Dela i jämnstora bitar, som ställs med snittytan uppåt i formar av folie eller papper. 200 g rumsvarmt smörellermargarin