Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller när kakan är färdig ringla över florsocker. Smält margarinet och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt och häll över jästen, rör till jästen har löst sig
Om smör är något som framkallar obehagskänslor hos dig kan det här inlägget i bästa fall bidra till såpass mycket exponering för ovan nämnda ingrediens att besvären lindras eller eventuellt helt försvinner
Men smör har en hårdare konsistens än margarin vilket gör att det blir svårare att kavla ut. Tänk på att wienerbröd består av flera tunna deg och smör lager
Degen innehåller en hel del smör och blir nästan som små wienerbröd som smälter i munnen. Hon gör smörgåsar och smörgåstårta, stryker förkläden och bär ut dynor och jag bakar och iordningställer bakverken
Inget – alltså verkligen inget – slår hembakta wienerbröd. Stansa ut en stor rund bit av varje smördegshög med hjälp av en stans eller ett stort glas (bitarna som blir över kan man platta till och göra smördegschips av, men mer om det en annan dag)
Smakar nästan som wienerbröd, de glaseras med florsocker och lite vatten innan de serveras. Rör ut florsocker och vatten och glasera de kalla bullarna eller frys dom före och garnera dom innan de serveras
I originalreceptet står det att man ska använda margarin, något jag inte är ett stort fan av så jag använde smör istället och det kan inte ha varit fel för enligt killarna var de sååååå goda, inte frasiga som ett riktigt wienerbröd men väldans, väldans likt
ev malda nötkärnor, mandel eller riven mandelmassa. 200 g smörellermargarin. 75 g rumsvarmt smörellermargarin. 200 g smörellermargarin. 75 g rumsvarmt smörellermargarin
Den här kakan är något av det godaste jag har ätit och den kom till av ett rent infall, jag ville baka och var sugen på en kanelbulle kladdkaka men samtidigt wienerbröd för jag älskar vaniljkrämen i wienerbröden och då kom jag på varför inte lägga det på min kanelbulle kladdkaka, det funkar ju utmärkt i butterkaka och solbulle så sagt och gjort jag slängde i hop den och väntade ivrigt vid ugnen så den inte skulle bli under eller över gräddad