whiskykyckling ★★★★★ 5 from 1 reviews Författare: åse falkman fredrikson
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
INGREDIENSER
Sås
1 msk
kalvfond
2 dl
creme fraiche
3 dl
grädde
1/2 dl
kinesisk soja
1/2 dl
whisky
2 msk
lingonsylt
Kyckling
4
kycklingfiléer
salt, peppar
smör
4 msk
riven parmesan
Beskrivning
INSTRUKTIONER
Sätt ugnen på 200 gr varmluft eller 225 gr vanlig ugnsvärme.
Ge kycklingen fin färg genom att steka dem på båda sidorna i hög värme i mycket smör. Salta och peppra. De ska bara få yta inte bli genomstekta.
Lägg i ugnsform.
Koka upp ingredienserna till såsen och häll sedan runt kycklingen. Toppa kycklingen med riven ost.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.
Tag ut och servera med färska grönsaker och massor med goda såser och röror. 500 gram kikärtor 2 st lökar (gul eller röd) 3 vitlöksklyftor 1 dl tahini (sesampasta) 2-3 msk olivolja 2 msk spiskummin 1 msk cayannepeppar/chilipeppar salt och peppar (du måste smaka. ) 1 knippe persilja 2 tsk bakpulver 2-3 dl sesamfrön (valfritt) Blötlägg kikärtorna och låt de svälla för minst 8 timmar. 500 gram kikärtor. 1 dl tahini. 1 msk ca. 1 knippe persilja
0,5 dl skalade sesamfrön. 1 msk fiberhusk. 1 tsk salt. 1 ägg. Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme. Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 175 grader. 1 gul lök. 1 msk tacokrydda utan socker. 1 dl vatten. ( ca 0,5-1 msk per 400 g färs). 1 tsk paprikapulver. 1 tsk vitlökspulver. 1 tsk lökpulver. 1,5 tsk salt. Höj ugnen till 225 gr efter pajdegen är gräddad. Blanda ner tacokrydda och vatten och låt det småputtra i 5 minuter. Receptet kommer från 56kilo. 0,5 dl skalade sesamfrön. 1 msk fiberhusk. 1 tsk salt. 1 ägg. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor 1 msk tacokrydda utan socker. 1 dl vatten. 1 tsk paprikapulver. 1 tsk vitlökspulver. 1 tsk lökpulver. 1,5 tsk salt
Koka upp ingredienserna till såsen och häll sedan runt kycklingen. Sätt ugnen på 200 gr varmluft eller 225 gr vanlig ugnsvärme. 1 msk kalvfond. 1/2 dl kinesisk soja. 1/2 dl whisky
125 g smör. 20 g honung (1 msk). 0,5 dl vispgrädde. 150 g mandelmjöl (3 dl). 1 tsk äkta vaniljpulver. 50 g smör. Grädda 45 minuter i 200 grader, lägg aluminiumfolie över när kakan börjar få färg. Receptet hämtat från boken "Viktminskning med LCHF" av ÅseFalkmanFredrikson (56kilo). Originalreceptet innehöll sockerersättningsströ motsvarande 75 g vanligt socker men jag använde honung istället. 4 ägg 125 g smör. 20 g honung (1 msk). 0,5 dl vispgrädde. 150 g mandelmjöl (3 dl). 1 tsk äkta vaniljpulver. 50 g smör
Vill man kan man hacka kräftstjärtarna o blanda i såsen. Detta recept kommer från Åse som har LCHF recept, 56 kg. 2 stora morötter1 gul lök400 gram kräftost2 dl créme fraiche 1 dl grädde1 msk tomatpuré 1,5 msk fiskfond eller 1buljongtärning1 dl vitt vin, kan uteslutas. 1 burk kräftstjärtar1 knippe hackad dillSalt peppar, cayennepeppar och ev lite redning om Du vill ha såsen lite tjockare. 1 gul lök. 1 dl grädde. 1 msk tomatpuré 1,5 msk fiskfond eller. 1 buljongtärning. 1 dl vitt vin, kan uteslutas. 1 burk kräftstjärtar. 1 knippe hackad dill
Till fromma för oss värmetörstande bleknosar som kan behöva en liten extra energikick så här års. I dag, den 25 februari, ska ljumma vindar svepa in över oss här i frusna Norden, med hälsningar från The Sunshine State. Det är nu, under vintersäsongen, när hettan mildras till mer behagliga 25 grader, som grapefrukten har sin högsäsong. 2 ägg2 dl strösocker2 1/2 dl vetemjöl, gärna ekologiskt2 tsk vaniljsocker 4 msk juice av pressad Florida grapefrukt100 g vit Toblerone100 g smör. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. 2 1/2 dl vetemjöl. 100 g vit. 100 g smör
Såsen blev en kantarellsås med parmesan och timjan. From scratch. Pasta from scratch. Pasta from scratch. Gently mix the flour from the inner edges of the flour pile, with the eggs
I´m back from My Business trip. Els Quatre Gats öppnade 1897 och fungerade som vandrarhem, cabaret, pub och restaurang. Aktivt till 1903 och ett stort centra för modernismen. Nr 1. 5. 1. 5. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min. Värm oljan i en kastrull till 180 grader. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll. * 125 g smör i tärningar. * 1 krm salt. * 1 msk socker. Adressen ifall Ni blir sugna C/ Tapineria 10. 125 g smör i tärningar. 1 krm salt. 1 msk socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.