Vitt vin havskräftor recept

Pankofriterade havskräftor

Pankofriterade havskräftor

vittvin. Koka ihop apelsinsaft och -skal med det vita vinet och apelsinjuicen. Smaka av med salt, vitpeppar och vitvinsvinäger, mixa i smöret strax före serveringen
Havskräfta ”Ossobuco”

Havskräfta ”Ossobuco”

vittvin. Slå över vin och buljong och koka tills rotfrukterna mjuknar, plocka upp timjankvistarna. Fräs allt utom tomaterna och havskräftorna i smöret
Fiskgratäng med torsk och havskräfta

Fiskgratäng med torsk och havskräfta

Häll i vinet och låt det koka. Vi drack detta mycket trevliga vin till. 1 kg havskräftor. 2 dl vittvin. 1 kg havskräftor. 2 dl vittvin
Grillade marinerade havskräftor

Grillade marinerade havskräftor

½ dl vittvin. Kantfria rostade brödskivor av vitt bröd. Här i Sverige köper vi ju havskräftorna färdigkokta, så när de kommer så långt som till grillen så handlar det mest om att de ska blir lite varma
Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vittvin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära
Risotto med havskräfta, brynt smör, rostad majs

Risotto med havskräfta, brynt smör, rostad majs

Tillsätt vin och koka upp. 800 g Havskräftor. 4 dl MatlagningsvinVitt. 1. Värm ugnen till 225 grader. Lägg majskolvarna (med blasten kvar) på en plåt och sätt in i mitten av ugnen
Pappas ugnsgratinerade havskräftor

Pappas ugnsgratinerade havskräftor

8 kräftor, råa 150 g smör 125 g ansjovis (på burk) 2-3 kvist dill, finhackad 2-3 klyfta vitlök 2 dl torrt vittvin bröd (till servering)