(först i tunna stavar och sedan i tärningar)Fräs lök och morot i smör eller olja. ett paket kolja filé3 dl vitt vinen moroten gul lök1,5 dl grädde2 msk fiskfond, hummerfond eller en tärning fiskbuljongen näve svart trumpetsvamp,torkadsalt,pepparett färskt broccolihuvud eller 3 nävar fryst5 stora potatisarFinhacka löken och skär moroten i små tärningar. Pressa med en potatispress direkt på tallrikarna, men pressa ur vattnet ut potatisen och broccolin först, det blir så slaskigt på tallrikarna annars=) 3 dl vitt vin
trattkantareller,blandsvamp,champinjoner,eller vad du har hemma1 gul lök, finhackadsalt,pepparsmörSås. 3 dl grädde2 dl vitt vin2 msk kalvfond1 tsk socker1 msk dijon senapsalt,pepparredning. 2 msk maizena + lite vatten(ca 3-4 msk)Stek ur vattnet ur svampen tillsätt sedan smör,salta, peppra och blanda ner löken. I ena änden på lövbiffen lägger du ca 2-3 skedar med svamp och lök och rullar ihop (ganska hårt så inte innehållet ramlar ut)Salta och peppra även ovanpå rullen. 1 gul lök. 2 dl vitt vin
Blanda crème fraiche med pressad vitlök och chilipulver och bred över pizzadegen. Dela tomaterna och lägg på tillsammans med skinka i bitar, mozzarella i bitar, delade oliver och skivad lök
Vid pipet för andra knådningen tillsätts lök och linfrön. 2 msk rostad lök. Fyll i degbunken vatten, smör, salt, mjölk, socker, mjöl och jäst i nu nämnd ordning
Skala och hacka löken. Koka sparris och lök i en kastrull med vin, vatten och fond under lock, tills stjälkarna är mjuka, ca 10 minuter. 1 st gul lök. 2 dl vitt vin