Väldigt god sill. Testa gärna. På bilden är det den längst ner till vänster. 3 msk gräddfil1 msk majonäs1 rostad hel vitlök, ca 8 st klyftorVitpeppar efter smakLägg in sillen i ättikslag 1 dygn
Lägg sillfiléer i sillag över natten, slå av lagen. Skär sillen i bitar, blanda ihop såsen tillsätt så mycket torkad persilja du vill för att såsen ska se fin ut och lägg ner sillen
Örter. En klassiker i våran familj som min mamma gjort i många år och som är omåttligt populär. Vi äter den gärna till jul, påsk, midsommar och lite däremellan
Dag 1. Koka upp vatten, ättika och socker och när sockret löst sig så kyles lagen snabbt ner. Lägg sillen, löken och kryddorna i en karott och häll över lagen
2 brk inläggningssill 3 dl creme fraiche ½ dl majonnäs (gärna hemgjord) 1 röd chili, finhackad 3 vitlöksklyftor, rivna fint på microplane (=fint rivjärn) 1 schalottenlök, finhackad Koka en 1-2-3 lag till sillen (1 del ättika 12%, 2 delar socker, 3 delar
Vitlökssill med örter. Julsill. Idag får du mitt bästa recept på inlagd sill. Det använde jag när jag jobbade på restaurang, men då med den mer klassiska inläggningslagen 1-2-3
I 2009 års advenskalender bloggade jag om min farbrors vitlökssill den 23. Under hela december har jag varit sugen på att göra fudge men när jag väl skulle sätta igång insåg jag att inget recept jag hittade passade de ingredienser jag hade hemma