Tillsätt buljongtärningarna, lök, morötter, (klyftade) vitlöken, pepparkorna & lagerbladen. 15 lagerblad. 15 färska vitlökar (strimlade). 11 kg högrev av nöt 2 gula lökar 1 röd lök 3 små morötter 10 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 5 rosépepparkorn 5 lagerblad 2 köttbuljongtärningar 5 färska vitlökar (strimlade) Salt Smör till stekning 3 dl gräddeSkär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta
Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstoner med vita bönor, vitlök och raspat citronskal
4 st lagerblad. 10 klyftor vitlök, skalade. 4 st lagerblad. 10 klyftor vitlök, skalade. Att tillaga stek som tjälknöl ger ett extra saftigt, mört och smakrikt kött
Köttbullrna blev jättegoda med sin pikanta smak av citronskalet, vitlöken och örterna. 2-3 Klyftor vitlök, rivna eller finhackade. 1 lagerblad. 1 riven vitlöksklyfta. 1 lagerblad. 1 riven vitlöksklyfta
Torka av kalkonen och salta och peppra inne i kalkonen lägg in lök vitlök och citronen. Mosa ner vitlök citron och löken och häll sedan av och sila ner i kastrull
Tillsätt lagerblad, vitlök, tomatpuré, kanel, ingefära, vatten och oxfond. Martina Ca 522 kcal/port med potatis Ca 408 kcal/port utan potatis 4 port 700 g högrev i större tärningar ca 2×2 cm 1 msk smör 1 lagerblad 2 vitlöksklyftor finhackade 3 msk tomatpuré 1 tsk kanel 1 tsk mald ingefära 5 dl vatten 2 msk oxfond 100 g rotselleri fint tärnade 1 stor morot skuren i stora bitar 2 gula lökar grovhackad 1 purjolök strimlad 200 g champinjoner i kvartar 4 port potatis (ca 150 g/port) Gör så här. 1 lagerblad. 2 vitlöksklyftor finhackade
Lammstek med massor av vitlök. Gnid in steken med salt och lägg i vitlöksklyftor och rosmarin. 1 st vitlök. 4 st lagerblad. 1 st vitlök. 4 st lagerblad