Vinkokta äpplen recept

Vanilj- &Vinkokta Päron med Vaniljsemifreddo

Och nu när vissa lyckliga kan skörda egna päron och äpplen från trädgården gäller det att passa på. RECEPT - VANILJ- & VINKOKTA PÄRON med VANILJSEMIFREDDO

Äpplen, äpplen, äpplen - några favoritäppelrecept

 En stor del av av äpplena ruttnade och trillade av träden, redan innan de hunnit mogna. Nu är det ju verkligen äppeltid, och om du inte har egna äpplen i trädgården så kan du lätt få tag på fina, svenska äpplen på torget eller i affären
Moules mariniéres

Moules mariniéres

Dessa vinkokta blåmusslor kan verkligen få det att vattnas i munnen när man tänker på dem. Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mineral, färska örter och citron
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Till förrätt ville jag bjuda på musslor, men inte vinkokta som vi brukar äta utan en variant som egentligen görs med äppelcider
Vinkokta äpplen

Vinkokta äpplen

Skala äpplena men låt gärna skaftet sitta kvar. Häll lagen över äpplena och låt dem koka nästan mjuka. 8 äpplen

Från konsult till husmorskock - husmors mesta matår

Det går dock inte alltid som man tänkt sig, och det sista jag lagade var ett sauterat kycklinglår fyllt med vinkokta rotfrukter, kycklinglever och hjärta, serverat till vinkokta linser med rotfrukter, kyckling, hårdfrästa trattkantareller & bacon

Midsommarafton 2011 i bildkavalkad!

Ugnsbakat torskrygg med vinkokta musslor, vittvinssås, ärtpuré på rotfruktsbädd. Midsommarafton 2011 var nog som den brukade, vädermässigt iallfall

Vinkokta äpplen

Lägg ner äpplena och koka 15-20 minuter på svag värme. 7 skalade äpplen med skaftet i behåll. Blanda vinet med övriga ingredienser till lagen och låt sjuda ca 10 minuter

Vinkokta dolmar med baconfärs

Bryn bacon och lök i 1 msk av smöret tills löken är mjuk. Tillsätt äpple och kummin och bryn vidare i två minuter

Filodegsskålar med ostkräm och äpplen

Skär äpplena i små tärningar. 2 röda äpplen. Sätt ugnen på 175 grader. Skär filodegen i 16 rutor, 8x8 cm. Pensla med smält smör och lägg omlott två och två i muffinsbleck

Fyllda fiskrulader med sockerärtor

Koka potatisen och lägg över ett lock och håll dem varma. Skölj flundran och torka av den. Skär 4 filéer smått, blanda med 1 tsk salt, ställ övertäckt i frysen i ca 30 minuter