Och nu när vissa lyckliga kan skörda egna päron och äpplen från trädgården gäller det att passa på. RECEPT - VANILJ- & VINKOKTA PÄRON med VANILJSEMIFREDDO
En stor del av av äpplena ruttnade och trillade av träden, redan innan de hunnit mogna. Nu är det ju verkligen äppeltid, och om du inte har egna äpplen i trädgården så kan du lätt få tag på fina, svenska äpplen på torget eller i affären
Dessa vinkokta blåmusslor kan verkligen få det att vattnas i munnen när man tänker på dem. Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mineral, färska örter och citron
Det går dock inte alltid som man tänkt sig, och det sista jag lagade var ett sauterat kycklinglår fyllt med vinkokta rotfrukter, kycklinglever och hjärta, serverat till vinkokta linser med rotfrukter, kyckling, hårdfrästa trattkantareller & bacon
Lägg ner äpplena och koka 15-20 minuter på svag värme. 7 skalade äpplen med skaftet i behåll. Blanda vinet med övriga ingredienser till lagen och låt sjuda ca 10 minuter
Skär äpplena i små tärningar. 2 röda äpplen. Sätt ugnen på 175 grader. Skär filodegen i 16 rutor, 8x8 cm. Pensla med smält smör och lägg omlott två och två i muffinsbleck
Koka potatisen och lägg över ett lock och håll dem varma. Skölj flundran och torka av den. Skär 4 filéer smått, blanda med 1 tsk salt, ställ övertäckt i frysen i ca 30 minuter