1. Skala och tärna morötter och selleri i i kuber om ca 0,5 cm. Lägg i en skål.
2. Skala och hacka lök och vitlök och lägg i samma skål. Hacka även chilin och lägg i.
3. Skiva champinjonerna men låt dem ligga kvar på skärbrädan.
4. Hetta upp en traktörpanna modell större eller liknande och använd hälften av smöret.
5. Häll i ingredienserna du lagt i skålen. Fräs ca 5 min. Häll sedan tillbaka i skålen.
6. Använd resten av smöret och bryn färsen.
7. Tillsätt det frästa från skålen och champinjonerna. Vänd runt.
8. Häll över krossade tomater, färsk basilika, chilisås och kryddor. Börja lite försiktigt med kryddorna och ta mer efterhand efter smak.
Vänd runt och låt puttra en halvtimme. Smaka av och krydda mer om det behövs.
Det ska vara lite motstånd i morötterna och sellerin.
Servera
Obs!
Detta recept gav oss 5 portioner. Köttfärssåsen gav 4 vv-points per portion.
Vill man inte servera med pasta så är ett tips att strimla vitkål och koka upp och mjukna till i buljong. Då ger rätten bara points från köttsåsen.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.