Härligt goda vetebullar - här med en fyllning av sötsyrlig apelsin och mild vanilj. Nu när julen är över blir det vanliga ”vita” vetebullar igen, med generöst med kardemumma i degen och god fyllning av vanilj eller kanel
Något som alltid uppskattas av alla är ju vetebullar, och det är dessutom prefekt att fylla upp fysen med, ni vet, till de där tillfällen när man antingen får oväntat besök, eller bara blir så där galet fikasugen själv en eftermiddag
En fika som alltid uppskattas av alla är ju vetebullar, och det är dessutom prefekt att fylla upp fysen med, ni vet, till de där tillfällen när man antingen får oväntat besök, eller bara blir så där galet fikasugen själv en eftermiddag
Vaniljsockret är egentligen inte nödvändigt men passar fint ihop med den lite syrliga apelsinen. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller hackad mandel
Ibland när jag gör semlor, brukar oftast köpa färdiga, släta vetebullar, så har jag ibland i den klassiska mandelmassfyllningen och ovanpå den så lägger jag en sked sylt och så på med grädde och locket
Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Apelsinmarmelad. Fyllning. Ungsvärme 250 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och låt blandningen värmas till 37 grader