Inte ”gott för att vara veganskt” eller lite annorlunda men helt acceptabelt”. Jag dyker rätt in, utan något som helst omhuldande, i världen av veganska recept nu när jag fick klartecken från er i mitt senaste inlägg
Den här degen räcker till 50 lussebullar. Jag bakade dem till olika former utan fyllning, men vill du ha sötare bullar går det bra att forma degen till snurrade bullar med riven mandelmassa i
Plättarna kan läggas på hög och bilda ett torn som lönnsirapen rinner nedför. Har även provat recept med sojamjöl istället för ägg i smeten, men dessa gav en ganska stark bismak av soja som inte gillades
Har fått så många förfrågningar om recept på stekta ägg som inte innehåller sojamjölk. Då sojamjölk är perfekt då den koagulerar när man tillsätter citronsyra eller vinäger är den perfekt för konsistens tillsammans med fiberhusk, samt dessutom ger den där "äggiga" smaken
”Steg-för-steg-inlägg” och ”veganskt bröd”. Det här är en underbar och färgsprakande följeslagare till dessa – rödbetswraps utan gluten, raffinerat socker, mejeriprodukter och ägg
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Spadet ska tydligen agera som substitut för äggvita. Eftersom kladdkakan inte innehåller ägg och jag valt att använda olja som matfett, blir den vegansk (och mejerifri)