Varma persikor recept

Varma persikor med glass

Varma persikor med glass

6 persikor (eller nektariner) 2 dl strösocker 1 dl pistagekärnor 2-3 kvistar rosmarin ca 0,5 flaska vitt vin 0,5 krm salt smör, till stekning
Konserverade persikor i vaniljlag

Konserverade persikor i vaniljlag

Skär ett kryss i skalet på persikorna. Dela frukterna, ta bort kärnorna och skär persikorna i 4 klyftor. Fyll rena och varma konservglas med frukt och lag upp till 2 cm upp till burkens kant. 6 st persikor
Grillade persikor med vaniljgrädde

Grillade persikor med vaniljgrädde

Dela persikorna i halvor och ta bort kärnorna. Grilla persikorna på båda sidorna tills de fått fin färg och mjuknat lite lätt
Ugnsbakade persikor med vaniljglass

Ugnsbakade persikor med vaniljglass

Fortsätter spåret med enkla desserter, häromdagen blev det rårörda blåbär och idag så får det bli ett varmt tillbehör så man blir lite varmare i det här höstrusket
Persikor med havretäcke

Persikor med havretäcke

Lägg persikorna i en ugnsfast form. Är vi 6 personer så tar jag 12 persikor men behöver inte öka på degen för det. Har haft som mest 16 persikor till samma mängd deg
Grillade persikor med vit choklad

Grillade persikor med vit choklad

Servera persikornavarma tillsammans med vaniljglass. Dela persikorna på hälften och pensla snittytorna med honung
Grillade Nektariner&Persikor

Grillade Nektariner&Persikor

Servera den varma frukten med Punchgrädde. Hade köpt hem nektariner och persikor i lådor när dom var på extrapris, men det var ingen större åtgång
Varma fikon med gorgonzola

Varma fikon med gorgonzola

Varma fikon och persikor med gorgonzola och rostade mandlar. Varma fikon och persikor med gorgonzola och rostad mandel   Igår blev det 7,4 km i motionsspåret och det är utan tveckan höst. Varma fikon och gorgonzols (4 pers). 4 st persikor 4 st färska fikon 150 gram gorgonzola 1 dl hackade rostade mandlar Acaciahonung, flytande (valfritt) Sätt ugnen på 200 grader. 4 st persikor

Persikor i vaniljlag

Skär ett kryss i skalet på persikorna. Ta upp persikorna med hålslev och spola dem i kallt vatten. Servera persikorna med vispad grädde eller glass
Persikor i vaniljlag

Persikor i vaniljlag

Skär ett kryss i skalet på persikorna. Ta upp persikorna med hålslev och spola dem i kallt vatten. Servera persikorna med vispad grädde eller glass
Serranoskinka med Persika och Ricotta

Serranoskinka med Persika och Ricotta

Idag fick jag äääntligen testa en kombination jag tänkt på hela vintern – i väntan på persikor. Persikor, söta, saftiga och helt fantastiska