Röda och gröna röror till julmaten. Först och främst vill jag tacka för alla fantastiskt fina kommentarer jag fick igår, angående mitt beslut att lägga ner min Facebook-sida
Kombinationen av ljumna rödbetor, sältan från osten och den söta dressingen gör en varm i själen. Nykokta rödbetor med chèvre och honungsdressing är en klassisk rätt och en av mina älsklingssallader under sommaren
Spola rödbetorna under kallt vatten, tryck bort skalet medan de är varma och skär dem i klyftor. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, tiden beror på betornas storlek
De går att servera både varma och kalla, och de går att variera med olika fyllningar. När jag ska ha glöggmingel så brukar jag göra dessa med rödbetssallad och miniköttbullar - supergoda
Smula jästen i en bunke, värm vattnet till fingervarmt. Jag brukar då baka eget bröd, som jag serverar tillsammans med julskinka, senap och rödbetssallad etc
Lägg ner den varma steken i lagen. En enklare grönsallad med tomater och rädisor samt rostade pinjenötter samt en rödbetssallad med knaperstekt bacon och auraost