Håll vitkålen varm i en skål med folie på medan du steker köttet. Börja med potatiskakan. Lyft bort morteln, fatet och översta papperet och låt potatiskakan få lite färg
Häll den varma rödvinsskyn över köttet och njut. Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Jag unnar dig verkligen ledigheten, men vetskapen att du, den jag gifte mig med, ligger kvar under det varma täcket, gör det inte precis lättare att finna motivation till att stjälpa benen över sängkanten och pallra sig ut för att sedan åka mot jobbet
Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög varm. Ingredienser4 portioner1 kg potatis, skalad och riven2 ägg½ dl vetemjöl1 tsk salt½ tsk svartpeppar grovmalen4 dl matoljaTill fisk
Grilla köttet ett par minuter på var sida och servera tillsammans med varmpotatiskaka, picklad rödlök och en sallad (vi hade kiwi, jordgubbar och sharonfrukt)
Ta upp ruladerna och håll dem varma under folie. Potatiskaka. Häll upp såsen i en varm såssnipa. Skala och riv potatis och lök grovt på rivjärn eller i matberedaren