Koka potatisen (går lika bra med färskpotatis). Lägg övriga ingredienser i en kastrull och koka upp. När potatisen är färdigkokt, skiva och lägg i créme fraichesåsen
Här i Skåne är det riktigt varmt och skönt, och grillen kommer gå på högvarv framöver. Nu har det börjat komma lite färskpotatisar till affären (snart blir det billigt, billigt) och då slog jag till
Det sägs så många fantastiska saker om färskpotatis. Jag som inte alls är särskilt förtjust i färskpotatis får alltid höra att jag äter fel sort när jag säger att jag inte gillar det
Använd den som tillbehör till en potatissallad som här, blanda med varm kokt färskpotatis som tillbehör till en färsbiff eller annat kött, doppa kräftor i röran eller bred ut den på en bit bröd
Servera potatisen varm. På bilden ser ni smörslungad färskpotatis som är bland det godaste jag vet. Färskpotatis hör ju midsommar till, så även hemma hos oss
Ganska stora färskpotatisar, 8 st Gul lök, 1 stor Olivolja, ca 2-3 msk Vitlöksklyftor, 2 st Färska örtkryddor (persilja, basilika, timjan), ca 3 msk totalt Flingsalt, naturellt + med citronsmak, mängd vet jag inte ¦ några nypor (Svartpeppar tror jag ¦ minns inte ¦) Så här gjorde jag. La påsen på grillen (i mitten där det var rejält varmt) i ca 20-25 minuter