Varm äpple cider recept

Varm välkomstdrink

Häll cidern i en gryta. 1 ½ l äppelcider. Tillsätt socker och rör om. Tillsätt kanelstängerna. Sjud ca 20 minuter så drycken tar smak av kanelen
Kokt rimmad oxbringa med äpple, rotfukter och senap

Kokt rimmad oxbringa med äpple, rotfukter och senap

Vid servering så slungas de varma med smör. Koka upp cider, äppelpuré och kalvbuljongtärning. 2 st äpplen (cm-stora tärningar). 2 dl cider. 5 cm skivor) 2 st äpplen (cm-stora tärningar) 1 msk smör. Äppelbuljong2 dl cider 1 dl äppelpuré 1 st kalvbuljongtärning 30 g smör 2 msk dijonsenap
Kycklinggryta med cider

Kycklinggryta med cider

Hela menyn tänker vi så klart bjuda er också på, vi börjar i mitten och delar med oss av varmrätten som var kycklinggryta med rotfrukter och äpplecider i
Lax- och ansjovisstårta

Lax- och ansjovisstårta

En perfekt sommarlunch en varm dag. Och svalkande cider. 1 äpple, skivat och skuren i småbitar. 1 äpple, skivat och skuren i småbitar
En Julcider jag sent kommer glömma...

En Julcider jag sent kommer glömma...

Cidern går att dricka kall som varm. Dricker du den kall skulle jag nog rekommendera massor med is i glaset och dricker du den varm som jag gjorde idag så toppar du den med grädde som jag faktiskt hade smaksatt med monin sirap pepparkakssmak och sen min saltade kolasås som jag kokade igår
Sej you sej me

Sej you sej me

Varmhåll tills resten är klart. Rimmad sej med potatis- och blomkålspuré, confiterat sidfläsk, vinteräpplen och cidersåsDet var resultatet av fredagskvällens halvambitiösa matlagning
Krispig fläsksida med äppelkål

Krispig fläsksida med äppelkål

äpple (tärnad). Cidersky. Koka upp cider i en kastrull och sila sen i skyn från fläsksidan. torr cider. Låt gå tills svålen ”krispat” till sig och sidan är varm rakt igenom, alt sätt in i ugn m grillelement på 225°C). Tillsätt sen äpple och surkål, stek under omrörning i 2-3 minuter