1 flaska
äppelmust 33 cl (eller en flaska torr äppelcider)
(ev. 6 cl calvados)
4 msk
flytande honung
2 skivor
apelsin
2 skivor
äpple
2 små
kanelstänger
1/2 dl
russin (valfritt)
1/2 dl
mandel, med eller utan skal (valfritt)
Beskrivning
Skölj frukten och skär tunna apelsin- och äppelskivor.
Låt äppelmusten sjuda men inte koka upp i en kastrull.
Lägg i kanelstängerna.
Smaka av med honung beroende på hur så sött du vill ha.
Tillsätt ev. calvados beroende på stark du vill ha det.
Häll i värmetåliga glas och dekorera med apelsin- och äppelskivorna.
Servera mandlar och russin till i små skålar eller lägg några i glasen.
Servera med vaniljglass. Smält smöret i formen och tillsätt ingefära ochhonung. Lägg i mangoklyftorna och rör om så att ingefäran ochhonungen fördelas jämnt
Jaja, efter den här powersmoothien, invirad i en pläd ochmed sällskap av det senaste numret av Må Bra var det i alla fall inte FULLT lika synd om mig längre
Vi behöver värma oss med en god varm dryck helt enkelt. Solen lyser med sin frånvaro, det är blött och det är en kyla ute som på något sätt tar sig in i varje liten por
Inte för att jag får i mig några mängder av glögg (magen säger nej tack av någon anledning) men att sippa lite på den varma drycken med lite russin och mandlar är helt ok
Skala och skär äpplena i bitar, lägg dem i en skål med kallt vatten så blir de inte så bruna. Jag gjorde en så himla god kräm en dag så jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet till er
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.