Västerbottensosten i pajen gör botten salt och krispig. Receptet har jag hittat i ”Västerbottensost 100 vinnande recept” men ändrat och lagt till så det passar oss. 1 dl västerbottensost. 200 g philadelphia vitlök & örter. 1 dl västerbottensost. 200 g philadelphia vitlök
Hacka lök, vitlök och paprika och stek i stekpanna. Västerbottensost är verkligen perfekt som krydda. 1 vitlöksklyfta. 2-3 dl Västerbottensost. 1 vitlöksklyfta
Västerbottensostpuré. Tillsätt crème fraiche, riven västerbottensost och häll ner grädden successivt (bättre att ta för lite vätska än för mycket så kan man känna sig fram sen till rätt konsistens)
Mortla/mixa vitlöken och salt. 250 g Västerbottensost. 2 st vitlöksklyftor. Potatissallad1,5 kg färskpotatis 250 g Västerbottensost 4 msk vit balsamvinäger 5 msk olivolja 1 knippe färsk gräslök 3 msk honung salt och peppar från kvarn. Grönärthummous7 dl gröna ärtor 2 st vitlöksklyftor 1,5 msk olivolja 1 st citron salt peppar från kvarn 1,5 msk honung Servera med grönsallad och grovt bröd
Fräs schalottenlök och vitlök på låg värme, tills de mjuknat. När jag handlade ingredienserna till lasagnen i söndags, ledde mig rosmarinen och trattkantarellerna till att välja Västerbottensost som smaksättare i såsen och som täcke på lasagnen