Västeråsgurka svartvinbärsblad recept

Cecilias inlagda gurkor

Cecilias inlagda gurkor

Dillkronor och svartvinbärsblad plockade jag med från trädgårdslandet och övriga ingredienser hade Cecilia införskaffat
Saltgurka - färsksaltad

Saltgurka - färsksaltad

75 dl salt 1 kg västeråsgurka ev. 10-20 st svartvinbärsblad och körsbärslöv 1 knippe krondill eller  1-2 krukor dill. 11 kg västeråsgurka. 10-20 st svartvinbärsblad och körsbärslöv
Ättiksgurka

Ättiksgurka

5 kilon Västeråsgurka. 12 stycken svartvinbärsblad. Borsta och skölj gurkorna rena. Picka skalet med en gaffel och lägg dem i en stor bunke
Ättiksgurka

Ättiksgurka

5 kg Västeråsgurka. 12 st svartvinbärsblad. Borsta och skölj gurkorna rena. Picka skalet med en gaffel och lägg dem i en stor bunke
Inlagd saltgurka

Inlagd saltgurka

Västeråsgurka - liten och hård inte särskilt välsmakande vid skörd men underbart god som inlagd salt gurka
Snabbsaltad gurka

Snabbsaltad gurka

Varva gurkor och svartvinbärsblad i en stor kruka. Och så slog det mig att det är ju ingen idé att safta och sylta och konservera sommarens frukter och grönskande grönheter för jag kommer ju inte vara här i höst när det är dags att avspisa dem
Kungsgårdsgurka

Kungsgårdsgurka

Varva gurkskivorna i två rena, stora burkar med lök, pepparrot, svartvinbärsblad, senap, senapsfrön och krondill och packa ordentligt

Snabbsaltade gurkor

svartvinbärsblad. Blanda först ingredienserna till lagen. Låt den stå så att salt och socker smälter. Rör då och då

Inlagd gurka

2 kg västeråsgurka. 50 st svartvinbärsblad alt. Borsta gurkorna och lägg i vatten över natten. Picka gurkorna, ca 10 hål per gurka

Senapsgurka som jag gör den

Varva gurka, svartvinbärsblad, dillkrobor, pepparroten och pepparkorn i en glasbruk. 700 g vit västeråsgurka. 7 svartvinbärsblad. 700 g vit västeråsgurka. 7 vitpepparkorn 7 dillkronor 7 svartvinbärsblad

Saltgurka

16 svartvinbärsblad. Rengör gurkorna och lägg dem i en väl rengjord kruka eller spann (Atamon är bra att rengöra med)