Världens bästa fudge
Felicia Hassan
Felicia Hassan

Världens bästa fudge

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Grundrecept
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 1 krm salt
  •  
  • Smaksättning choklad, karamelliserade nötter och havssalt
  • 1 dl kakao
  • 2 dl karamelliserade valnötter
  • Havssalt
  •  
  • Smaksättning vanilj
  • 2 tsk äkta vaniljpulver

Beskrivning

    1. Klä en form med bakplåtspapper, cirka 20x30

    2. Koka långsamt upp socker, grädde, mjölk, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull.

    3. Koka på medelvärme till 117 grader. Rör försiktigt om nödvändigt.

    4. Ta kastrullen från värmen. Låt bubblorna gå ner lite.

    5. Rör om försiktigt men ordentligt tills smeten tjocknar och temperaturen sjunker.

    6. Tillsätt smaksättning.

    7. När smeten blir matt istället för glansig och har en temperatur på 55-60 grader är den klar. Häll i formen och låt stelna i rumstemperatur.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.