Dessutom lite ugnsbakade körsbärstomater som jag lagt in i olivolja. Det har jag använt i den här goda laxrätten, som jag bakar på riktigt låg ugnsvärme med ett smakrikt smultäcke av mandel, kokos och persilja
Fräs hackad lök, vitlök och persilja i smör utan att får färg. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Finhacka eller klipp persilja och dill, och fördela över laxen. ½ kruka persilja. Ibland kan man köpa en hel, stor, vacuumförpackad laxsida till bra pris - i synnerhet till olika helger
Smörj en ugnsform och lägg ner laxfiléerna. Bred örtcremen över laxen och sätt in i ugnen. Använd gärna en termometer, när laxens innertemperatur är 47-48 gr är laxen klar. 4 laxfiléer portionsbitar. 1 dl hackad persilja, dill och gräslök
Jag vet att många föredrar persilja, men jag tycker dill smakar bättre. Någon röding fanns inte att uppbringa i fiskdisken, så det fick bli den gamla vanliga laxen i stället
Dekorera med granatäppelkärnor och ett blad persilja. Egentligen hade jag bara velat äta en massa avocado fires till lunch, men det kändes samtidigt lite torftigt, så de fick istället agera tillbehör till min ugnsbakadelax, broccolipuré (med tahini
Täcket som läggs över laxen gör du av råriven sötpotatis, crème fraiche, persilja och kryddor. Skala och riv sötpotatisen grovt, blanda med crème fraiche, ingefära, citronskal, persilja och några stänk av chilipulver (mängd efter tålighet), smaka av med salt