Ugnsbakad lax persilja recept

Ugnsbakad lax med örtsmör

Ugnsbakad lax med örtsmör

Blanda rumstempererat smör med persilja, rivet citronskal och en nypa salt. Tina gärna laxfiléerna i kylskåp över natten dagen innan
Ugnsbakad lax med fetaosttäcke, whiskysås och färsk potatis...

Ugnsbakad lax med fetaosttäcke, whiskysås och färsk potatis...

Fräs hackad lök, vitlök och persilja i smör utan att får färg. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Ugnsbakad lax med örtig lime- och vitlökssås

Ugnsbakad lax med örtig lime- och vitlökssås

Finhacka eller klipp persilja och dill, och fördela över laxen. ½ kruka persilja. Ibland kan man köpa en hel, stor, vacuumförpackad laxsida till bra pris - i synnerhet till olika helger
Ugnsbakad lax med örter och mos

Ugnsbakad lax med örter och mos

Smörj en ugnsform och lägg ner laxfiléerna. Bred örtcremen över laxen och sätt in i ugnen. Använd gärna en termometer, när laxens innertemperatur är 47-48 gr är laxen klar. 4 laxfiléer portionsbitar. 1 dl hackad persilja, dill och gräslök
Ugnsbakad asiatisk lax

Ugnsbakad asiatisk lax

Finhacka chili, persilja och vitlök. Denna gång blev det en ugnsbakadlax med asiatiska smaker. Lax fungerar alltid
Ugnsbakad lax med avokadokräm och vitlöksstekta haricots verts

Ugnsbakad lax med avokadokräm och vitlöksstekta haricots verts

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 250 gram laxfilé(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 tsk olivolja Avokadokräm 1 st avokado(s) 0,5 kruka(or) färsk persilja 0,5 st lime 0,5 klyfta(or) vitlök 25 gram parmesanost 0,5 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 150 gram haricots verts , färska 0,5 st röd lök 1 klyfta(or) vitlök 2 tsk olivolja 1 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Ugnsbakad lax med örtsmör

Ugnsbakad lax med örtsmör

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 500 gram laxfilé(er) , tinad 2 msk fryst persilja 0,5 st citron(er) , rivet skal 1 nypa(or) salt 2 msk Mat
Ugnsbakad lax med avocado fries, broccolipuré och pocherat ägg

Ugnsbakad lax med avocado fries, broccolipuré och pocherat ägg

Dekorera med granatäppelkärnor och ett blad persilja. Egentligen hade jag bara velat äta en massa avocado fires till lunch, men det kändes samtidigt lite torftigt, så de fick istället agera tillbehör till min ugnsbakadelax, broccolipuré (med tahini
Ugnsbakad lax med örtigt yoghurttäcke.

Ugnsbakad lax med örtigt yoghurttäcke.

lime persilja Servering. 800 g laxfilé, med skinn 1 dl grekisk yoghurt 1 röd chilifrukt 1 lime, rivet skal + pressad saft från ½ lime 3 msk finhackad färsk koriander 1 tsk salt 1 tsk mortlad rosépeppar Garnering. 800 g laxfilé
Ugnsbakad lax med sötpotatistäcke och persiljerisotto

Ugnsbakad lax med sötpotatistäcke och persiljerisotto

Täcket som läggs över laxen gör du av råriven sötpotatis, crème fraiche, persilja och kryddor. Skala och riv sötpotatisen grovt, blanda med crème fraiche, ingefära, citronskal, persilja och några stänk av chilipulver (mängd efter tålighet), smaka av med salt
Ugnsbakad lax i örtsås

Ugnsbakad lax i örtsås

dill och persilja. Krydda laxen med salt och peppar, och lägg i en form. Koka upp såsen och häll den över laxen