Blanda grädden med fond och hackad dill. Dekorera med dill och gräslök. 600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra. Relaterat Ingredienser, ca 4 portioner 600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra
Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medanlaxen står i ugnen
Middagen på söndagskvällen blev lax i ugn, serverad med broccolibakelse och kall dillsås. Lägg laxbitarna i folie, ringla rapsoljan över och smaksätt med dill, persilja och timjan
Sist jag gjorde planka blev det en laxplankameddillsås, så smarrigt. Lax (ugnsbaka den i ugnen till den är klar)Potatismos (potatis, grädde smör, salt peppar och en äggula) Grönsaker (jag hade sparris och brysselkål)Räkor DillsåsDillsås
Tisdag - Ugnsstekt laxmed kall dillsås. Även om man kanske inte har världens ork i köket en tisdagskväll trots vill man ju ha något gott att äta så klart Ett enkelt sätt att är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medanlaxen står i ugnen
Servera laxenmed den kalla såsen med valfria tillbehör. Smöra en ugnsform och lägg i laxsidan. Toppa med hyvlat smör, dill, citronsaft samt salt och peppar
Servera den ugnsbakadelaxenmed nypressad potatis, några kvistar färsk dill och en god sallad. Skaka om påsen med citron- & dillsås, klipp upp den och häll såsen jämnt över laxen
Dränk den liggandes på en foliebit med citron och ha på en massa dill. "Somrig dillsås" Lax. Drag bort skinnet ifrån laxen (be försäljaren att göra det)