Fyll skåran med ajvarblandningen. 12-3 msk Ajvar från Podravka. 14 laxfiléer 2-3 msk Ajvar från Podravka ca 150 g fetaost 1 dl soltorkade tomater, strimlade 0,5 dl hackade nötter, valfria timjan, salt och pepparSmula ner fetosten i en skål, tillsätt ajvar och de soltorkade tomaterna
Det blev en variant av fläskkotletter i ugn som jag gjorde för inte så länge sedan. Det jag gjorde annorlunda nu var att jag smaksatte grädde och philadelphiaost med ett par matskedar ajvar relish (paprika- och aubergineröra)
Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Vispa ihop grädde och ajvar relish. 1ajvar relish. Sätt ugnen på 225°. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter
Sätt ugnen på högsta värme eller grill. Hemmagjord Ajvar- mycket jobb men värt besväret. Och precis som jag gått och tänkt ett tag att jag måste försöka göra egen Ajvar Relish, för det är ju så gott och borde bli ännu godare hemmagjord
Lägg i en ugnsform. Så här kommer receptet på kyckling med panko och ajvar röra. Ajvarsås. Blanda crème fraiche, ajvar relish, ost, vitlök, salt och peppar
Bred över ajvar relish och lägg sedan på ostskivor. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter eller tills mackorna har fått färg och osten har smält. 3 tsk ajvar relish (mild eller stark)
Lägg paprika och aubergine på en plåt med skalet uppåt och grilla i ugn tills skalet är bränt. Eventuellt också chilisås om du vill ha en starkare ajvar
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Halvera auberginen på längden och lägg in i ugnen så att den får bakas mjuk och få lite färg. Efter att ha läst diverse hyllningar till den goda röran med ursprung i Balkanländerna blev jag otroligt sugen på ajvar relish
Rosta paprikor, aubergine och spansk peppar i ugn eller över öppen låga tills skalet är svartbränt. För en mildare Ajvar går det bra att utesluta spansk peppar
Och det bästa av allt - vi stekte inte kycklingen först utan la den rå i ugnsformen och lät den bli klar i ugnen tillsammans med en god och smakrik sås
Ha lite av såsen i botten av en ugnsfast form. Ajvar är ju en paprikaröra så detta blev lite grann av en kyckling- och paprikalasagne och smakerna passar jättebra ihop