Turkisk baklava recept

Baklava

Baklava

De är en oanständigt söt och kaloririk, turkisk kaka. Äntligen har jag fått lära mig att göra baklava. Lägg två lager av baklavadeg i en rostfri- eller alumniumform
BAKLAVA STEG FÖR STEG

BAKLAVA STEG FÖR STEG

Idag har jag gjort äkta turkiskbaklava och lite annat gott. Attar (sirap) till baklava. Tillsätt lite olja för att spä ut smöret, ta sen fram en bak pensel och pensla formen hela formen som du tänker använda till din baklava noggrant
Baklavapaj med honungssirap

Baklavapaj med honungssirap

Turkisk yoghurt. Originalet av baklava görs inte på samma sätt som jag har gjort den. Servera pajen med en klick turkisk yoghurt och honungssirap

Istanbul - dag 3

Den turkiska presidenten, som ingen av de skolade turkarna gillar, är mycket rädd för minsta upplopp och skickar ut sitt fotfolk, dvs
10 år tillsammans!

10 år tillsammans!

Lilla S fick vara hos farmor och farfar (något han älskar) medan stora S tog hand om M och I, och så åkte vi barnfria föräldrar in till stan där vi först åt en god middag på "Tara's", som är en turkisk restaurang och sedan begav oss till bion för att titta på Marvel's nya superhjältefilm "Black Panther"
Turkisk baklava

Turkisk baklava

I går hade jag en väninna från Ljusdal hos mig och då fick jag för mig att jag skulle baka en baklava
Turkisk baklava med pistage

Turkisk baklava med pistage

Låt baklavabullarna svalna och suga åt sig smöret och sirapen en stund i rumstemperatur. 8 st baklavabullar
Turkisk söt dessert (Sekerpare)

Turkisk söt dessert (Sekerpare)

Ni har säkert alla hört om baklava som görs av smördeg. Söta desserter med sockerlag är vanligt i Turkiet

Leilas baklava

Servera baklavan varm eller kall och gärna med en klick turkisk yoghurt. Turkisk yoghurt. Slå lagen över den färdiggräddade baklavan

Baklava

Jag serverade en klick turkisk yoghurt till för att bryta av lite mot det söta. Skrev tidigare att jag gjort efterrätt av filodeg och precis som några gissade så var det Baklava som serverades

Baklava med ananas

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en fyrkantig form, minst 22 cm i diameter, med matfett. Låt ananasen rinna av och spara juicen

Vi lagar meze hemma hos Tant Gul

prova att göra egna vinbladsdolmar, fyllda smördegsrullar och givetvis är jag nyfiken på att göra baklava