Trofie med pesto recept

Pesto som i Ligurien

Pesto som i Ligurien

Pasta medpesto, potatis och gröna bönor, så som man äter det i Ligurien. Krossa vitlöken med saltet och en matsked olivolja i en mortel tills det blir en kräm
Pesto Genovese

Pesto Genovese

Arbetet medpeston måste ske snabbt för att undvika problem med oxidation. Börja med att mala basilikabladen tillsammans med vitlöken, pinjenötterna och en nypa salt i en mortel eller kör allt i en mixer
Pesto som i Ligurien

Pesto som i Ligurien

Servera med pastasorten trofie eller gnocchi. Forsätt mala tills peston är nästan slät. Mal pinjenötterna i en mortel
Gör din egen pasta

Gör din egen pasta

Man kan använda den till alla möjliga slags utbakningar men jag brukar göra det lätt för mig och baka ut den till en pastasort som kallas trofie

Trofie med Pesto

En rätt som snabbt blev en favorit är trofiemedpesto, något av en specialitet i Ligurien. Trofie är en ligurisk pastasort som passar väldigt bra till klibbiga röror som pesto

Trofie med pesto och tomater

Jag har använt pastasorten trofie, en ligurisk form av gnocchi i spiralform men det går bra att ersätta med vilken annan sort, här kommer receptet